Skip to navigation Skip to main content

Muottas Muragl: de uitzichtsberg van Engadin

6649 - Muottas Muragl: de uitzichtsberg van Engadin

Muottas Muragl is een berg van 2453 meter hoogte in Engadin, Zwitserland. De berg biedt een fantastisch uitzicht over de vallei waarin diverse meren en de plaatsen St. Moritz en Silvaplana liggen. Ook de bergketen van Bernina met haar gletsjers is goed te zien vanaf Muottas Muragl. Heeft u geen zin om zelf naar boven te wandelen, dan biedt het bergtreintje uitkomst. Bij het bergstation ligt het Romantikhotel, wat een heerlijke plek is voor een romantisch diner of een overnachting. Wij brachten een bezoek aan Muottas Muragl tijdens de Grand Tour of Switserland.

Muottas Muragl: eenvoudig bereikbaar per bergtrein

Muottas Muragl is onderdeel van de Grand Tour of Switserland en dat is geheel terecht. De berg is duidelijk populair; op dinsdagochtend stappen samen met wandelaars en natuurliefhebbers in het treintje omhoog. De trein vertrekt elk half uur en de laatste trein gaat ’s avonds om 23.00 uur. Een retourtje kost CHF 33,90 en een enkele reis CHF 24,60. Inderdaad een behoorlijk bedrag, maar het is het meer dan waard. Deze berg heeft een waanzinnig uitzicht, dat zien we al vanuit de trein.

Overweldigend uitzicht

Bij het bergstation blijven we direct staan om ons te vergapen aan het uitzicht. Het is een bewolkte dag, maar dat maakt het beeld nog spannender. We kijken uit over de meren en plaatsen in de vallei voor ons. Links en rechts liggen hoge bergen. Vooral de eeuwige sneeuw op de Berninaketen maakt indruk als de zon hier even op schijnt. We hebben helaas weinig tijd, dus lopen een kort rondje bij het bergstation. Er zijn hier overigens veel routes uitgezet, lang en kort, moeilijk en gemakkelijk.

Muottas Muragl: de uitzichtsberg van Engadin
Muottas Muragl: wat een uitzicht!

Muottas Muragl: de uitzichtsberg van Engadin
Uitzicht op de eeuwige sneeuw van de Bernina bergketen

Romantikhotel Muottas Muragl

Romantikhotel Muottas Muragl ligt direct bij het bergstation. We krijgen een korte rondleiding in het hotel en besluiten direct dat we hier zeker en vast nog een keertje willen slapen! De kamers zijn modern en smaakvol ingericht en sommige hebben zelfs een eigen panoramaterras. De prijzen van de kamers begint bij CHF 141,- per kamer per nacht, een prima prijs voor deze unieke locatie. Het Romantikhotel Muottas Muragl telt 2 restaurants; een buffet en een á la carte dat ’s avonds ook geopend is voor een ‘diner with a view’.

Romantikhotel Muottas Muragl
Romantikhotel Muottas Muragl ligt direct bij het bergstation van het treintje

Romantikhotel Muottas Muragl
Romantikhotel Muottas Muragl beschikt over prachtige moderne designkamers

Wanneer gaan we terug?

Helaas kunnen we niet al te lang genieten van het uitzicht op Muottas Muragl, want we moeten verder met onze Grand Tour of Switzerland. We drinken nog snel een kopje thee en kijken naar buiten; wat is het hier toch prachtig! We gaan zeker een keer terug komen. Misschien ook wel een keer in de winter, want dan kun ja vanaf de berg naar beneden rodelen; ook leuk!

Romantikhotel Muottas Muragl
Zowel binnen als buiten kunt u onder het genot van een hapje of drankje genieten van het uitzicht

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.