Trentino: ontdek de ‘Italian way of life’

Trentino: ontdek de ‘Italian way of life’

18 augustus 2015

door Thijs in Algemeen

Trentino staat voor de Italiaanse manier van leven: een goede Italiaanse keuken, voortreffelijke wijnen en een gezonde dosis ontspanning. Liefhebbers van de ‘Italian way of life’ kunnen hun hart ophalen in Trentino. Karakteristieke pleintjes in een mediterrane sfeer worden afgewisseld met het natuurdecor van de Alpen. De aangename temperatuur, een glas spumante of een fruitige Marzemino maken het vakantiegevoel compleet.

UNESCO Werelderfgoed

De mix van het Alpenklimaat met het mediterraan klimaat waarborgt een grote variëteit aan pure ingrediënten, wat terug te vinden is in het culinaire aanbod van de regio. Een aanrader is polenta met paddenstoelen of strangolapreti met gesmolten boter. De Dolomieten zijn de onvervalste natuurjuwelen die een groot deel van Trentino beslaan. Dit gebergte werd in 2009 door uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

Wandelen in Trentino

Wandelaars laten zich in de regio graag de weg wijzen door de 5.000 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden door de Dolomieten en daarbuiten. De uitdagende klimpartijen in de hooggebergtes of wandelingen door de ongerepte natuur bieden plezier voor de ervaren én onervaren wandelaar. Onder de naam Dolomiti Panorama Trek vallen drie grote meerdaagse wandeltochten die door de meest betoverende valleien van de Dolomieten voeren.

Watersport en fietsen in Trentino

Prachtige regio voor watersport

Trentino is rijk aan 297 meren met als hoogtepunten het populaire Gardameer, het Ledromeer en de meren van Caldonazzo en Molveno. Ze vormen een geliefde basis voor een ontspannen vakantie aan het water, maar zijn tevens een goed startpunt voor fiets- en wandeltochten om het meer. Zeilen, kanoën, raften en windsurfen zijn een greep uit de vele watersportmogelijkheden die jaarlijks veel toeristen naar de regio trekken. Zomerse wandelingen door beschermde natuurparken. In Trentino zijn er bossen, bergen, rivieren en fauna in overvloed en het onderhouden en beschermen van deze flora én bijbehorende fauna staat er hoog op de agenda.

60% van Trentino bestaat uit bos

De drie beschermde natuurgebieden in deze regio waarborgen de natuurschatten van de regio. De parken Adamello-Brenta, Paneveggio-Pale di San Martino en Stelvio staan van oudsher al centraal. Naast deze grote natuurgebieden heeft Trentino ook een scala aan andere beschermde leefgebieden waar de focus ligt op het ontwikkelen en beschermen van specifieke flora en fauna. Maar liefst 60% van de regio bestaat uit bos; een leefgebied voor vele diersoorten zoals het hert, de reebok, de gems, de arend, de berggeit, de gier en zelfs een kleine populatie bruine beren. Een gids kan de vakantieganger meenemen naar de mooiste plekken.

Klik hier voor meer informatie over een vakantie in Trentino >>

Plein in Trento
Reactie(s) Reageren?

door Gido op 25 augustus 2015

Trentino blijft een van de mooiste regio's van Italië!

door Leeve op 8 september 2015

Helemaal mee eens Gido. Wij komen er erg graag. De mensen, het eten, het landschap...

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips