Skip to navigation Skip to main content

Fijnproevers en fietsfanaten in het Brixental

6543 - Fijnproevers en fietsfanaten in het Brixental

Tophotels in alle prijscategorieën, vlakbij de legendarische gemzenstad Kitzbühel, culinair genot van internationaal topniveau, verenigd met ontelbare e-bike- en mountainbiketrajecten in één dal? Dat vindt u inderdaad hier in het Brixental, dé vakantieregio van de Kitzbüheler Alpen. Dit is hét trefpunt voor lekkerbekken en fietsliefhebbers.

Festival voor E-bikers in juli

Bent u beginner of een professionele e-biker? Niet belangrijk, want tijdens dit allereerste e-bike-feest in de Kitzbüheler Alpen zal elke e-biker wel iets naar zijn gading vinden. Voorstellingen van verschillende elektrische voertuigen, geleide fietstochten rond het thema “genieten” of nachtfietstochten, maken van het E-Bike-Radsportfestival van 10 tot 12 juli 2015 een uniek evenement. De regio Kitzbüheler Alpen – Kaisergebirge, pionier op het vlak van e-bike-toerisme, is de grootste e-bike-bestemming ter wereld met een aaneensluitend netwerk van fietspaden voor elektrische fietsen over een afstand van ca. 1.000 km die een oppervlakte bestrijken van ongeveer 1.800 vierkante kilometer.

Mountainbike-Eldorado in en rond het Brixental

De vakantieregio Brixental en de aangrenzende regio‘s Hohe Salve en St. Johann im Tirol in de Kitzbüheler Alpen sluiten direct aan op de 1.000 kilometer fietspaden en 800 kilometer mountainbiketrails. Nog een pluspunt is, dat er talrijke fietsvriendelijke accommodaties zijn en dat de geliefde Kitzbüheler Alpen Sommer Card ook als “vrijgeleide” kan worden gebruikt op alle zomerliften van de 14 bergen rondom. Zo kunnen mountainbikers enkele hoogtemeters overwinnen, terwijl downhillers meerdere keren per dag een ticket hebben voor het startpunt van talrijke downhilltrails.

Mountainbike-Eldorado in en rond het Brixental

Genot à la Simon Taxacher – de vier-mutsenkok in het Brixental

De geschiedenis van Simon Taxacher is doorspekt van successen. Hij deed ervaring op bij gerenommeerde kookgrootheden en opende in 2000, samen met zijn levensgezellin Sandra Kobald, het hotel Rosengarten dat direct met zijn restaurant was verbonden. Hiermee kon hij zijn visie van perfecte gastvrijheid verwezenlijken. Nog geen jaar later werd het jonge, avant-gardistische, exclusieve huis opgenomen in de elitaire hotelvereniging Relais & Châteaux, wat betekent dat hij nu bij de mooiste hotels ter wereld mag worden gerekend. Onder zijn beschermheerschap toont een volledige regio van 1 tot 4 oktober 2015 wat ze te bieden heeft op culinair vlak.

Brixentaler KochArt (Kookkunst)

In het Brixental zijn er heel wat KochArt-bedrijven die zich helemaal wijden aan de nieuwe interpretatie van oude recepten met ingrediënten uit de regio. KochArt is een vereniging van restauranthouders die producten van de lokale boeren en producenten verwerken en ze opvallend in het licht stellen op haar menu‘s. De restauranthouders van KochArt bieden hun gasten meerdere keren per jaar gemeenschappelijke specialiteitenweken met focus op de regionale producten. In speciale kookworkshops bij bekroonde chefs worden traditionele en innovatieve bereidingsmethoden aangeleerd.

Brixentaler KochArt (Kookkunst)
Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.