Skip to navigation Skip to main content

Fietsseizoen van start in Zuid Tirol

6537 - Fietsseizoen van start in Zuid Tirol (1)

Het zonnigste fietsseizoen van de Alpen is begonnen in Zuid-Tirol, ofwel Südtirol. Deze noordelijkste provincie van Italië heeft 4600 kilometer aan fiets- en mountainbikeroutes. Dat dit gebied geschikt is voor zowel ervaren als recreatieve fietsers bewijzen onderstaande tips en aankomende events.

Sellaronda HERO 2015

Op zaterdag 27 juni fietsen vierduizend fietsers uit vijftig landen ’s werelds pittigste mountainbikerace rond de Sellagroep in het hart van de Dolomieten. De Sellaronda HERO in dit UNESCO-werelderfgoed staat op de bucket list van menig sportieve fietser. Dit jaar is de Sellaronda HERO voor de derde keer een wereldkampioenschap en het hoogtepunt van het 7-daagse HERO Bike Festival in Val Gardena/Gröden. Tijdens dit festival zijn er verschillende fietstochten, concerten en seminars.

Maratona dles Dolomites – Enel 2015

Op zondag 5 juli heeft u nóg een mogelijkheid om de vele haarspeldwegen in de groene valleien van Alta Badia in de Dolomieten te trotseren. De Maratona dles Dolomites is een grootschalig event voor fietsers bestaande uit drie verschillende routes: Maratona-route (138 km en 4.230 hoogtemeters), Medio-route (106 km en 3.130 hoogtemeters) en de Sellaronda-route (55 km en 1.780 hoogtemeters). Deelnemers kunnen de route kiezen die volgens hen het beste bij hun vaardigheid past.

Maratona dles Dolomites – Enel 2015

Sellaronda Bike Day 2015

Ook de minder competitieve mountainbikers kunnen genieten van de Sellaroutes tijdens de Sellaronda Bike Day op zondag 21 juni. Op deze dag zijn alle bergpassen rond de Sellagroep in de Dolomieten gereserveerd voor fietsers (Sella, Gardena, Pordoi and Campolongo). U kunt ongestoord het Sellacircuit ontdekken zonder last te hebben van auto’s. Op 13 september is de herfsteditie van de Sellaronda Bike Day. Dan is het tevens ECO-Dolomieten Weekend met op 12 september een milieuvriendelijke tocht, gereden door elektrische voertuigen.

Bike & Wine, Bike Mobilecard en BikeHotels

Als ruige fietsroutes met uitputtende klims iets te uitdagend zijn, kies dan voor wijnroute Strada del vino in de zuidelijkste wijnregio van Zuid-Tirol. De drie verschillende routes door de wijngaarden zijn geschikt voor alle ervaren en beginnende fietsers. Onderweg passeert u oude spoorlijnen, meren, Middeleeuwse kastelen en wijnhuizen waar u lokale wijnen en specialiteiten kunt proeven. Met de Bike Mobilcard kunnen toeristen ook de meest afgelegen plekken in Zuid-Tirol ontdekken. Hiermee kunt u onbeperkt gebruikmaken van het openbaar vervoer en van huurfietsen. U mag de fiets weer inleveren op een ander punt dan waar u de fiets huurde. Voor een goede nachtrust kunnen mountainbikers verblijven onder gelijkgestemden in een van de BikeHotels. Er zijn accommodaties voor elk budget, variërend van gezellige pensions tot viersterrenhotels. De gastheren en -vrouwen zijn zelf fietsfanaten en kennen de beste tours in de regio.

Ga naar de bestemmingen van Zuid-Tirol >>

Bike & Wine, Bike Mobilecard en BikeHotels
Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.