Skip to navigation Skip to main content
6457 - Sportieve bergavonturen voor jongeren in Tirol

Wat motiveert jongeren om samen met de hele familie op vakantie te gaan? Met actie overladen programma’s waarbij ze mensen van hun eigen leeftijd treffen, is een van de topargumenten. Hierdoor krijgen ouders wat ruimte voor hun eigen ontplooiing en kunnen ze sportief en ontspannen in de Tiroolse bergen over hun eigen droompaden wandelen.

In het zadel: op twee wielen of vier hoeven

Een stalen ros of een echt paard? De ene met velgen, spaken, frames, helemaal niet dierlijk, maar toch vaak weerbarstig, de andere gracieus, galant en met een eigen wil. Bij de paardentrek in het Kühtai gaat het overal dwars doorheen terwijl mountainbikers over golvende paden en door steile bochten Sölden binnenrollen. Uitstappen met de IJslandse paarden van stal Elisabeth in Kühtai stillen het verlangen naar de vrijheid op de rug van het paard, en wilde ritten op de mountainbike vanaf het middelstation van de Gaislachkogelbahn naar Sölden verhogen de adrenalinespiegel bij fans van de mountainbike.

Boven alles uitsteken

Activiteiten in openlucht bevorderen doorgaans de concentratie en coördinatie, vooral het klimmen. Daarbij gaat het in het hart van de Alpen begrijpelijkerwijs sterk bergop. Klimtuinen met routes van alle categorieën en cursussen voor beginners en gevorderden vindt u ondertussen in nagenoeg elke Tiroolse regio. Klimmen is bijzonder geliefd en is niet alleen leuk voor jongeren. Zelfs de oudere bezoekers voelen de aantrekkingskracht van het rotsgesteente.

Stijlvol duiken in het wilde water

Het meer met al zijn waterpretuitdagingen vormt het middelpunt van de Area 47. Op de 47ste breedtegraad vindt u op de Outdoor Action Playground alles wat op de grond, in de lucht en in het koele nat voor opwinding zorgt. Avontuurlijke rafts manoeuvreren in het wild bruisende water van de Ötztaler Ache en in het Waterslide Park wordt tot de laatste minuten van de dag met volle teugen genoten van gigantische glijbanen. Wilt u “cliff diving” uitproberen, dan biedt de springtoren de uitgelezen kans.

Oefenen van het slackline balance

Naast het middelstation aan de gondelbaan Hochsöll am Wilden Kaiser balanceren kinderen en jongeren bij het slacklinen op een spanband behendig boven de grond en katapulteren ze elkaar bij het blobben in de lucht. Daarbij sprint de “jumper” van een toren op een groot luchtkussen die in het water drijft. De “blobber” die aan de tegenoverliggende zijde van het luchtkussen zit, wordt daardoor meters hoog in de lucht geslingerd en landt daarna veilig in het water.

Voordelig naar Tirol? Boek nu vanaf € 126,- >>

Area 47 Ötztal
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.