Skip to navigation Skip to main content

Hoogtepunten van het fietsseizoen in Winterberg

6385 - Hoogtepunten van het fietsseizoen in Winterberg

Meer dan 30.000 bezoekers en 1800 deelnemers uit 20 verschillende landen. Ook in 2015 komt het grootste Freeride-festival van Europa weer naar het bikepark in Winterberg. Het iXS Dirt Mastersfestival van 22 tot en met 25 mei is echter niet het enige wielerevenement dat de Vakantiewereld Winterberg te bieden heeft. Ontdek wat u hier komende zomer allemaal kunt beleven!

iXS Dirt Masters Freeride-festival

Wat er aan ‘action’ allemaal te beleven valt op de iXS Dirt Masters, is bijna niet door een ander evenement te overtreffen. Snelle ‘rides’, spectaculaire acrobatische toeren op de bikes, een expo-terrein en live muziek. De sfeer op het iXS Dirt Masters Freeride-festival is helemaal super. Langs de kant moedigen de fans hun favorieten aan, ze genieten van de stunts en het spektakel. Iedereen uit de scene probeert op dit festival aanwezig te zijn. Hier komt elke mountainbiker van naam en faam aan de start. Met recht een mountainbike-evenement van wereldklasse.

Bobsleebaansprint

Op een bobslee of skeleton doen atleten niet veel meer dan een minuut over het ijskanaal van 1330 meter lang. Maar zij gaan tijdens hun winterse wedstrijden dan ook naar beneden. Dat is tijdens de bobsleebaansprint op 13 juni wel anders. Voor de wielrenners is het een uiterst zware krachtsinspanning. Zij moeten namelijk over de betonnen baan naar boven. Hun gevecht tegen de klok gaat over 16 kuipbochten, 110 meter hoogteverschil en een stijgingspercentage tot wel 15 procent. Inhalen is in het smalle, 70 centimeter brede kanaal niet mogelijk. Daarom starten de deelnemers individueel, waarbij een professionele tijdsmeting bijhoudt hoelang hun strijd duurt. Er wordt voor wat betreft kracht en rijkunst nogal wat van de wielrenners gevergd. Elke trap op de pedalen is een uitdaging op zich.

iXS Dirt Masters Freeride-festival / Bobsleebaansprint

Hochsauerland Challenge:

Dit is wat voor echte wielrenners: de bergtijdrit naar de top van de Kahler Asten en een wielerronde rond Winterberg voor iedereen. Ex-wielrenprof Olaf Ludwig is de grote man achter de Hochsauerland Challenge, die na een succesvolle premierie in 2014 van dit evenement al weer volop bezig is met de volgende editie in het laatste weekeind van juni dit jaar. Het gebeuren gaat op zaterdag 29 juni 2015 van start met de bergtijdrit. Vanaf Westfeld gaat het parcours van 7.6 kilometer lengte omhoog naar de Astentoren. Een dag later staat een wielerronde in twee afstanden op het programma: een ronde van 54 en een van 102 kilometer. De start is in Winterberg. Vervolgens gaat het naar Hallenberg en Medebach en van daaruit weer terug naar het startpunt. De ronde vergt wel wat van de deelnemers, maar is ook weer niet al te moeilijk.

Voor klimmers: de Bildchen-sprint op 5 september

Een echte individuele bergtijdrit. Dat is de Bildchen-sprint op 5 september. De route van 7,4 kilometer gaat alleen maar bergop. De route loopt vanaf de rand van Winterberg-Siedlinghausen naar het kapelletje Großes Bildchen, waarbij met het zuur in de benen en de ogen op de klok, een hoogteverschil van 220 meter overwonnen moet worden. De Bildchen-sprint, georganiseerd door de skiclub Siedlinghausen is niet alleen een wedstrijd voor hobby-wielrijders met ambitie. Ook scholieren en kleine fietsertjes zijn welkom. Eigenlijk is iedereen welkom die de uitdaging van het ruim 7 kilometer lange traject over deels smalle paadjes naar de top van de berg aandurft.

Klik hier voor meer informatie over Winterberg >>

Fietsen in Winterberg
Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.