De leukste familiebestemmingen in Zwitserland

De leukste familiebestemmingen in Zwitserland

17 februari 2015

door Thijs in Familie/kinderen

Voor een familievakantie zit u in Zwitserland helemaal goed. In de Zwitserse bergen liggen tal van kindvriendelijke bestemmingen waar de kleintjes zich volledig thuis voelen. Met speelparken, klimtuinen en speciale kinderprogramma’s wordt het ook voor de kinderen een onvergetelijke zomervakantie. Wij hebben vier bestemmingen op een rijtje gezet waar kinderen de aandacht krijgen die ze verdienen.

Klosters laat kinderharten sneller kloppen

Klosters en de omringende bergwereld biedt gezinnen optimale mogelijkheden voor een zorgeloze familievakantie. In tegenstelling tot het nabijgelegen Davos heeft Klosters haar dorpse karakter behouden. Met de rust die hier hangt zal het snel gedaan zijn wanneer de kinderen zich vermaken in Madrisaland. Madrisaland is het grootse attractiepark van Zwitserland en bevindt zich op de Sonnenberg van Klosters (1900 meter). Het park laat de harten van kinderen sneller kloppen. Maak een wandeling door de sprookjeswereld, glijd van de 100 meter lange reuzenglijbaan of maak een ritje op een pony. Wanneer de kinderen van al dat gespeel moe zijn geworden, kan er van de zonsondergang worden genoten op het panoramaterras.

In Haslital zijn families meer dan welkom

Haslital is een van de dertig Zwitserse vakantieoorden die over het label ‘families welkom’ beschikt. Hier krijgen kinderen net dat beetje extra aandacht en zijn er speciale voorzieningen om het ze volledig naar de zin te maken. Een uitstapje dat zeker in de smaak zal vallen is de Aarekloof. De gletsjerrivier heeft deze kloof miljoenen jaren geleden in de rotsen uitgeslepen en boven het denderende water hangt nu een avontuurlijke loopplank. Zo wordt wandelen voor de kinderen ook leuk! Tijdens een ritje met het nostalgische kabeltreintje kunt u tal van watervallen bewonderen en eenmaal boven heeft u vanaf het panoramaterras een prachtig uitzicht op de120 meter hoge Grote Reichenbachwaterval. Toe aan wat meer actie? Daal af met een trotti bike of daag uw ouders uit voor een potje boerengolf.

Familieplezier op hoogte in Nendaz

Nendaz ligt op een zonneterras boven het Rhônedal vlakbij de Walliser hoofdplaats Sion. Deze kindvriendelijke bestemming biedt families een breed pakket aan activiteiten. Wanneer de kinderen geen last hebben van hoogtevrees kunt u ze meenemen naar de top van de 3330 meter hoge Mont Fort. Hier heeft u letterlijk het gevoel op het dak van de wereld te staan en kunt u genieten van een waanzinnig uitzicht op het omringende berglandschap. Om de kinderen te vermaken hoeft u het dal echter helemaal niet te verlaten. Onderneem een spannende wandeltocht waarbij u onderweg vragen en aanwijzingen ontvangt op de mobiele telefoon of ga schat zoeken onder begeleiding van mascotte Max. In Nendaz hoeven kinderen zich geen moment te vervelen!

De langste rodelbaan ter wereld in Lenzerheide

Papegaai Globi zorgt dat de kids een heerlijke zomervakantie beleven in Lenzerheide. De geveerde vriend neemt de kinderen mee over zijn eigen wandelweg waarbij onderweg weetjes over de natuur worden weergegeven. Als de kinderen de wandelsmaak te pakken hebben, is er ook nog een heuse blotevoetenwandeling. Voor nog meer waterplezier zorgt de waterspeeltuin. Wanneer de kinderen al wat ouder zijn en naar meer avontuur verlangen kunt u ze meenemen naar de Pradaschier. Op deze berg ligt een 3100 meter lange zomerrodelbaan en daarmee is het de langste ter wereld. De wind raast door uw haren wanneer u de slee door maar liefst 31 bochten stuurt. Eenmaal veilig beneden staat de volgende uitdaging alweer op u te wachten. In het klimpark kunnen kinderen vanaf 10 jaar (onder begeleiding) kennis maken klauteren en abseilen.

Nendaz / Lenzerheide

Zomervakantie tips