Bijzondere logeerplekken in de bergen

Bijzondere logeerplekken in de bergen

14 mei 2016

door Thijs in Algemeen

U kunt kiezen voor een berghotel waarvan er dertien in een dozijn gaan. U beleeft ongetwijfeld een heerlijke vakantie maar bijzonder overnachten kunt u het niet noemen. Er zijn echter tal van accommodaties in de Alpen die al een belevenis op zich zijn. Slapen in een hooiberg, een uitzicht op de Matterhorn of overnachten in alle eenvoud. Wij hebben enkele van de meest bijzondere logeerplekken in de bergen op een rijtje gezet.

Kulmhotel Gornergrat, Zermatt

Het Kulmhotel op de Gornergrat in Zermatt is misschien niet het mooiste berghotel van Zwitserland maar wel de hoogste. Hier heeft u de kans om op een hoogte van 3100 meter te overnachten. Het hotel is al meer dan 100 jaar oud en wordt omgeven door 29 vierduizenders. Wat meteen in het oog springt wanneer u naar het hotel kijkt zijn de twee koepels. In de twee koepels gaat een sterrenwacht schuil en sinds enige tijd kunnen ook hotelgasten hier een kijkje nemen. Aan de buitenzijde doet het Kulmhotel denken aan een kasteel vanwege de zware natuurstenen die gebruikt zijn voor de bouw.

Wakker worden met de Matterhorn

Het Kulmhotel beschikt over 22 stijlvol ingerichte kamers en is van binnen compleet gemoderniseerd. Het ene deel van de kamers heeft uitzicht op de Matterhorn en aan de andere zijde op de Monte Rosa. Indrukwekkend is het enige woord dat van toepassing is wanneer u ’s morgens uw gordijnen openslaat. U wordt letterlijk wakker in de wolken! Overnachten in het Gornergrat Kulmhotel is een bijzondere ervaring die iedere bergliefhebber een keer mee zou moeten maken. Het hotel is bereikbaar via de bergtrein die in het centrum van Zermatt vertrekt. Zo kunt u op deze bijzondere plek ook een kijkje nemen wanneer u hier niet de nacht doorbrengt.

Almdorf Seinerzeit, Gurktal

Vakantie in een authentieke berghut en geen concessies doen op het gebied van luxe? Bij Almdorf Seinerzeit in het Gurktal is het mogelijk. In dit vakantiedorp staat maar liefst 21 vrijstaande berghutten, vier 'keizerlijke jachthuizen' en drie chalets met eigen sauna's en dampende 'hot tubs'. In ieder onderkomen wordt de typische alpine stijl gecombineerd met moderne voorzieningen. Zo heeft u een traditionele sfeer maar ook het comfort waar u tijdens uw vakantie naar verlangt. Een badkamer met echte kiezels op de vloer, een hooiberg als slaapkamer of een huwelijkssuite in een boom, bij Almdorf Seinerzeit is het mogelijk.

Eten in het kleinste restaurant ter wereld

De panoramasauna met uitzicht op de Karintische Nockbergen staat ter beschikking van alle gasten en is heerlijk om in te ontspannen. Ook kunt u zich in het ‘Haus der Sinne’ laten verwennen met een geurig hooibad of massage. ‘s Avonds gaat u naar het nostalgische restaurant, waar uitsluitend producten van naburige boerderijen op tafel komen, of u eet in de Holzknechthütte, het kleinste restaurant ter wereld, waar precies twee gasten en een kok in passen. Dompel u onder in de bijzondere sfeer van Almdorf Seinerzeit.

Kaarsenhotel, Spielbodenalp

Terug naar de eenvoud bij het Kaarsenhotel op de Spielbodenalp hoog boven Lauterbrunnen. Luxe hoeft u niet te verwachten bij dit eenvoudige hotel midden in de bergen, sfeer des te meer. Bij binnenkomst zet u een stap terug in de tijd en wordt u direct gegrepen door de nostalgische charme die hier hangt. Zoek niet naar wellness faciliteiten of een WiFi signaal want die gaat u hier niet vinden. ’s Avonds gaan de kaarsen en de petroleumlampen aan en bent u voor gezelligheid op elkaar aangewezen. Uiteraard wel onder het genot van een goed glas wijn en specialiteiten uit de bergen.

Uitzicht op de Jungfraujoch

Ook de keuken van het Kaarsenhotel op de Spielbodenalp is traditioneel. Er wordt stevige bergkost geserveerd om u van nieuwe energie te voorzien voor de volgende dag. U kunt overnachten in een tweepersoonskamers maar er zijn ook kamers voor grotere groepen. De kamers moeten het niet van hun voorzieningen hebben maar wel van het schitterende uitzicht op de Jungfraujoch. Een verblijf in dit meer dan 100 jaar oude hotel is een blijvende herinnering. Waar vindt u nog een hotel zonder poespas? Het Kaarsenhotel ademt rust uit en is een plek waar u nog echt onbezorgd kunt genieten van uw welverdiende vakantie. Het hotel ligt op 1800 meter en is bereikbaar via een voetpad vanuit Gimmelwald.

Reactie(s) Reageren?

door Evert op 17 februari 2015

Mooie hotels! Vooral dat Kulmhotel staat me wel aan...

door leira op 3 maart 2015

Almdorf Seinerzeit heb ik wel eens geslapen. Idd erg mooie chalets

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips