Zuid-Tirol blinkt uit met Michelinsterren en topwijnen

Zuid-Tirol blinkt uit met Michelinsterren en topwijnen

2 december 2014

door Thijs in Algemeen

Liefhebbers van de culinaire keuken vallen ook komend jaar weer met hun neus in de boter. Met maar liefst 22 Michelinsterren maakt Zuid-Tirol haar culinaire reputatie namelijk opnieuw waar in 2015. Naast deze sterrenregen kent Zuid-Tirol ook een toonaangevende wijncultuur. Dit bleef niet onopgemerkt door de gids Vini d’Italia. In totaal zijn 28 topwijnen bekroond met het prestigieuze keurmerk “Tre Bicchieri”.

Sterrenregen

Deze winter ski je in Zuid-Tirol tussen de sterren en geniet je letterlijk en figuurlijk op hoog niveau. Met 22 Michelinsterren is Zuid-Tirol opnieuw de regio met de meeste Michelinsterren in Italië ten opzichte van het aantal inwoners en de oppervlakte. Aan excellente restaurants met getalenteerde chefs dus geen gebrek. De kwaliteit van de Zuid-Tiroolse keukens legt de lat hoog voor andere restaurants, waardoor alle restaurants op topniveau blijven. Van de in totaal 19 bekroonde restaurants, zijn drie restaurants zelfs de gelukkige eigenaar van twee sterren: St.Hubertus (in Hotel Rosa Alpina, met chef Norbert Niederkofler), restaurant Trenkerstube (in Hotel Castel, met als chef Gerhard Wieser) en Jasmin (in Hotel Bischofshof, met als chef Martin Obermarzoner) staan aan de culinaire top.

Topwijnen in Zuid-Tirol

Zoals de bezoekers van Zuid-Tirol gewend zijn, wordt iedere maaltijd geserveerd met een bijpassende topwijn. Ook Vini d’Italia, dé gids op het gebied van Italiaanse wijn van uitgever Gambero Rosso, heeft een zwak voor Zuid-Tiroolse wijnen. In de nieuwe editie van deze Italiaanse wijngids zijn namelijk 28 Zuid-Tiroolse wijnen bekroond met de “Tre Bicchieri” (Drie Glazen). Alleen de topwijnen van Italië komen hiervoor in aanmerking. Witte wijnen van Zuid-Tirol vallen het meest in de smaak, met maar liefst 18 bekroonde wijnen. De populairste witte wijnen zijn Pinot Blanc, Sauvignon Blanc en Sylvaner. De rode wijn die het meest in de smaak valt is Lagrein.

Vakantie in Zuid-Tirol

Zuid-Tirol is de noordelijkste provincie van Italië en ligt aan de zuidkant van de Alpen. Dit stukje Italië is uniek vanwege haar Alpiene tradities gecombineerd met Italiaanse charme. Haar rijke cultuur, gastronomie en het veelzijdige landschap maken Zuid-Tirol uitzonderlijk. De Dolomieten, zijn vanwege hun bijzondere schoonheid door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. In Zuid-Tirol schijnt maar liefst gemiddeld 300 dagen per jaar de zon.

Ga naar de bestemmingen van Zuid-Tirol >>

Reactie(s) Reageren?

door Kreij op 4 december 2014

Het lijkt me zo'n mooie ervaring om eens in een sterrenrestaurant te eten.

door Steven op 9 december 2014

Ik heb wel eens in een sterrenrestaurant gegeten, inderdaad een bijzondere ervaring en erg lekker!

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips