Skip to navigation Skip to main content

Citytrip Zwitserland: diverse topervaringen

5990 - Citytrip Zwitserland: diverse topervaringen

In Parijs moet u de Eiffeltoren op en in Londen stapt u in The Eye voor een mooi uitzicht over de stad. Maar wat doet u in Zwitserse steden? Daar heeft u de keus uit de “huisberg” van de stad, een uitkijktoren of -terras of een van de skybars of skylounges. Zwitserse steden zijn groen. Ze liggen vaak aan een rivier of meer en in no time bent u midden in de natuur.

Huisbergen van de Zwitserse steden

Voor een relaxed dagje uit tijdens een citytrip lenen zich de huisbergen van de Zwitserse steden heel goed. De populairste: de Uetliberg/Zürich, Gurten/Bern, Monte Brè en Monte San Salvatore/Lugano, Cardada/Locarno, Pilatus/Luzern, Rochers-de-Naye/Montreux, Brambrüesch/Chur, Salève/Genève. Op de top kunt u bijna altijd in een café of restaurant neerstrijken.

Loungen op hoogte

Komt u speciaal voor een hapje of drankje met spectaculair uitzicht, dan moet u bij de volgende skybars en -lounges zijn: Bar Rouge op de 31ste etage van de Messeturm in Basel Clouds Bar, Jules Verne Panorama Bar en Nietturm Bar in Zürich Penthouse Roof Top Bar van Hotel Astoria, Luzern Sky Terrace van Hotel Schweizerhof, Bern Roter Turm, Winterthur OMM Cafetaria, het panoramaterras op de 9de etage van het gebouw van de WMO/OMM (Wereld Meteorologische Organisatie) in Genève.

Bijzondere stadstorens in Zwitserland

Dat wordt op eigen kracht klimmen voor een mooi uitzicht, want hier gaat geen lift naar toe: torens van de St. Peterkerk en het Grossmünster in Zürich, vesting Munot in Schaffhausen, kathedraal St-Pierre in Genève en Notre Dame in Lausanne, Münster in Bern, kastelen Valère en Tourbillon op de heuvels boven Sion.

Ga naar de bestemmingen in Zwitserland >>

Vesting Munot in Schaffhausen
Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.