Skip to navigation Skip to main content

International Mountain Summit in Zuid-Tirol van start

5908 - International Mountain Summit in Zuid-Tirol van start

Van 16 tot en met 21 oktober 2014 is het zover, dan vindt de jaarlijkse International Mountain Summit (IMS) plaats in de stad Bressanone/Brixen in Zuid-Tirol. Te midden van het UNESCO Werelderfgoed de Dolomieten ontmoeten bergliefhebbers, ’s werelds beste alpinisten, touroperators en belangstellenden elkaar voor informatie en inspiratie. Het thema van dit zes dagen durende bergsportsymposium is ‘wilskracht’.

Bergliefhebbers uit de hele wereld

Zes dagen lang komen bergliefhebbers uit de hele wereld samen in het hart van de Dolomieten voor een gevarieerd programma. Lezingen van wereldberoemde bergbeklimmers en multimediashows nemen bezoekers mee op adembenemende reizen door de bergen. Tijdens het evenement worden bovendien de toekomst van de bergen en het alpinisme bediscussieerd door verschillende vertegenwoordigers en experts. Een van de hoogtepunten van IMS is een hike door Zuid-Tirol. Grote namen uit de bergwereld nemen bezoekers mee op een fascinerende tocht door de bergen.

13.000 kilometer wandelroutes

Zuid-Tirol is met de vele bergen, het gevarieerde landschap en de ontelbare mogelijkheden een logische locatie voor de IMS. Deze regio in het noorden van Italië biedt het hele jaar door wandel- en klimplezier. Liefhebbers van wandelen en hiking vinden hier meer dan 13.000 km goed gemarkeerde wandelroutes door boomgaarden en over oude ‘waalwegen’. Dus nu de kleurrijke herfst is aangebroken, is dit een perfect moment om de wandelschoenen uit de kast te halen en een ontspannen wandeling of juist een pittige, uitdagende hike te maken.

Klimparadijs Zuid-Tirol

Ook bergbeklimmers kunnen hun hart ophalen in dit stukje Italië. Voor ervaren klimmers is Zuid-Tirol, met de imposante Dolomieten en uitgestrekte vergezichten, een waar klimparadijs met onuitputtelijke mogelijkheden. Maar ook kinderen en beginners kunnen genieten van de bergen, waarbij zij onder begeleiding van gediplomeerde kliminstructeurs en berggidsen hun vaardigheden kunnen bijschaven.

Klik hier voor meer informatie over Zuid-Tirol >>

Klimparadijs Zuid-Tirol
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.