Avontuur tussen de bomen in Serfaus-Fiss-Ladis

Avontuur tussen de bomen in Serfaus-Fiss-Ladis

2 augustus 2014

door Joris in Familie/kinderen

Arme Indiana Jones: de filmheld met zijn markante vilthoed moet op jacht naar geheimzinnige schatten steeds maar weer bijna onbedwingbare rotswanden beklimmen of gapende afgronden overwinnen. Overal loert het gevaar: wankele hangbruggen, verraderlijk smalle struikelpaden of geniepige rotsspleten maken het de aan actie verslaafde Hollywood-professor bij elke stap moeilijk. Misschien zou Indy op zijn volgende vakantie gewoon eens naar het Tiroolse vakantiegebied Serfaus-Fiss-Ladis moeten gaan.

X-Trees Fun Zone

X-Trees Fun Zone, zo heet de attractie in het vakantiegebied Serfaus-Fiss-Ladis. En hij belooft klimplezier voor het hele gezin. De komende generatie avonturiers kan in het park kiezen uit 10 banen met in totaal 90 hindernissen van verschillende moeilijkheidsgraad. Op hoogtes tot 14 meter boven de grond klimmen dappere lieden van platform naar platform door de takken en overwinnen daarbij hangend, krabbelend, klauterend of balancerend zelfs met skis of slee, kunstmatige hindernissen met veelzeggende namen als "Spider Net", "Flying Fox", "Flying Tellerlift" of de schommelende "Indiana-Jones-brug".

Veilig klimmen tussen de bomen

Weliswaar moet u, als u het contact met de grond even echt kwijt wilt zijn en u daarboven in het domein van de eekhoorntjes en spechten wilt wagen, wel wat moed en zelfoverwinning meebrengen, maar verder stelt de X-Trees Fun Zone geen bijzondere eisen aan fitheid of lichamelijke conditie. En voor de veiligheid wordt niet alleen gezorgd door de instructeurs, die hun beschermelingen allereerst op de beide oefenparcours voorbereiden op het aanstaande bosavontuur, maar ook door een perfecte veiligheidsuitrusting en het nieuwe zekeringssysteem ‘Smart Belay’, waarbij het per ongeluk uitklikken van de karabiner onmogelijk is.

©Serfaus-Fiss-Ladis (c) Andreas Kirschner (2)

Uitdaging voor jong en oud

De verschillende parcourslengtes, klimhoogtes en moeilijkheidsgraden spreken daarbij zowel beginners als gevorderde klimmers aan. Met kleurmarkeringen wordt – net als op de skipisten – de oriëntatie gemakkelijk gemaakt. Zo kunnen kinderen met een lengte van minimaal 1,10 meter eerst op het roze Murmli-kinderparcours klimervaring opdoen, terwijl papa en mama ernaast kunnen meelopen en – bij een hoogte van slechts 1,50 meter – altijd te hulp kunnen schieten.

Toegangsprijzen

Voor volwassenen kost toegang tot de X-Trees Fun Zone 24,00 euro per persoon. Voor kinderen zijn de toegangskosten afhankelijk van de lengte: heel kleine gasten betalen 8,00 euro voor "Murmlis Schnupper parcours", voor kinderen vanaf 110 cm lengte ligt de prijs op 13,00 euro, vanaf 130 cm op 17,00 en vanaf 150 cm op 21,00 euro per kind. Bij de toegangsprijs zijn ook inbegrepen de veiligheidsuitrusting en de instructie door een geschoolde begeleider.

©Serfaus-Fiss-Ladis (c) Andreas Kirschner

Zomervakantie tips