Apfelstrudel uit het Tannheimer Tal

Apfelstrudel uit het Tannheimer Tal

26 januari 2016

door Thijs in Recepten

Het Tannheimer Tal houdt de belofte in voor de mooiste zomerervaringen: de regio ligt genesteld in een imposant berglandschap en is een ware magneet voor sporters, genieters en families. Kom terug op krachten in één van de zes idyllische vakantiedorpen, verover de optimaal uitgestippelde wandelroutes naar de bergtoppen of ontdek het landschap op twee wielen. Het Tannheimer Tal is namelijk zeer geschikt voor wielrenners met tochten van 50 tot meer dan 200 kilometer. Om op krachten te komen nuttig je een heerlijke 'Seelenwärmer Apfelstrudel' van meesterbanketbakker Ewald Bilgeri in Cafe St. Leonhard.

Ingrediënten deeg

  • › 500 g bloem
  • › 15 g boter of olie
  • › 1 ei
  • › Een beetje water en een snufje zout

Ingrediënten vulling

  • › 2 kg appels
  • › 200 g paneermeel
  • › 90 g suiker
  • › 70 g sultanarozijnen
  • › Kaneel, vanille, citroen, rum

'Seelenwärmer Apfelstrudel' (Hartverwarmend appelgebak)

Verwerk de ingrediënten tot een smeuïg deeg en laat dit ongeveer een half uur rusten. Voor het appelgebak schilt en ontpit u de appels. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes. Een tip: zurige appels zorgen voor een betere overdracht van de smaak. Meng de appels in een schotel met het paneermeel, het kaneel, de suiker, de sultanarozijnen, vanille en citroen. Zo krijgt de “strudel” zijn typische smaak. Naar wens kunt u ook nog noten toevoegen. Het fijn uitgerolde deeg wordt dik belegd. Het is belangrijk dat u enkele centimeters vrij houdt aan de rand om na het samenrollen met deeg tot slot samen te drukken. Bestrijk de afgewerkte rol met een ruime hoeveelheid eigeel. Plaats de strudel gedurende 45 minuten in de oven bij 175 graden. Na het afkoelen bestrooien met poedersuiker.

Zomervakantie naar Tirol? Aanbiedingen vanaf € 105,- >>

Reactie(s) Reageren?

door Danny op 17 juni 2014

Apfelstrudel is mijn favoriete gerecht uit de bergen

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips