Skip to navigation Skip to main content

Daarom is Saalbach Hinterglemm een perfecte bestemming voor mountainbikers

54481 - Daarom is Saalbach Hinterglemm een perfecte bestemming voor mountainbikers (2)
© saalbach.com, Mia Knoll

Saalbach Hinterglemm heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een echte fietsregio. Mountainbiken, e-biken, downhillen, wielrennen of gravelbiken, voor elk type fietser zijn er meer dan voldoende mogelijkheden. Zeker voor de mountainbikers onder ons is het aanbod enorm. Van trails voor beginners tot uitdagende routes voor de ervaren mountainbiker, iedereen kan hier genieten van een beetje actie op twee wielen. Benieuwd waarom Saalbach Hinterglemm inmiddels bekend staat als hotspot voor mountainbikers?

Stap eens op de mountainbike in Saalbach Hinterglemm

Met honderden kilometers aan mountainbikeroutes verspreid over zeven bergen en bereikbaar met maar liefst negen liften, is Saalbach Hinterglemm een perfecte bestemming voor mountainbikers. Fietsliefhebbers van alle niveaus kunnen zich hier gegarandeerd vermaken en de uitdaging zo gek maken als ze zelf willen. Van lange tochten tot eenvoudige fietsroutes met prachtige uitzichten, het kan hier allemaal. En niet alleen met mountainbikes, ook aan tochten met gravelbikes en e-bikes is de keuze enorm. Tel daar de ruim 80 km aan downhill-trails bij op en het aanbod is compleet. Het is niet voor niets dat Saalbach Hinterglemm de grootste fietsregio van Oostenrijk is. Wil je weten waarom jij hier absoluut eens wilt fietsen? We zetten de redenen hieronder voor je op een rijtje.

Ontdek mountainbikeregio Saalbach Hinterglemm

1. Saalbach Hinterglemm heeft een enorm aanbod mountainbikeroutes

Of je nu kiest voor een kort rondje, lange tocht of een uitdagende mountainbiketrail, het fietsaanbod in Saalbach Hinterglemm is enorm. Ingebed tussen de Pinzgauer Grasbergen vind je ruim 400 km aan mountainbikeroutes in alle moeilijkheidsgraden. Een paar tips? Fiets de Panorama Alm-Tour op de Kohlmais, die zijn naam absoluut eer aan doet. Deze mountainbikeroute is van gemiddeld niveau en biedt verschillende manieren om de tocht eventueel langer te maken. Ook de Hochalm-Trail is een aanrader. Ondanks dat Saalbach Hinterglemm een populaire fietsbestemming is, zal je op deze route nooit heel veel mensen tegenkomen. Ideaal om even te ontsnappen aan de drukte. Laatste tip is de Wetterkreuz Runde, perfect voor de beginnende mountainbikers. De eerste 500 hoogtemeters leg je namelijk af met de Reiterkogelbahn.

2. Leer mountainbiken in het Learn To Ride Park

Dat Saalbach Hinterglemm een geschikte fietsbestemming is voor alle niveaus, wordt bewezen met het recent geopende Learn To Ride Park bij de Kohlmaisbahn. Dit mountainbikepark is gevormd met miniversies van bestaande trails uit de regio. Zo kun je eenvoudig de technieken onder de knie krijgen op een makkelijk parcours. Mocht je genoeg geoefend hebben, dan kun je je wagen aan de echte Monti-, Hacklberg-, Panorama- of Pro-Line-Trail. En wie dacht dat dit park alleen voor kinderen is, niets is minder waar. Ook volwassenen doen er goed aan om hier hun eerste meters op de mountainbike te maken voordat ze de berg op gaan. Al is het alleen maar om even te kijken hoe het ook alweer zat met de remmen en versnellingen. Vanaf 26 mei is het park dagelijks geopend tot 16 oktober.

Meer over het Learn To Ride Park

3. Er is voldoende uitdaging voor de gevorderde mountainbiker

Voor gevorderde fietsers heeft fietsregio Saalbach Hinterglemm genoeg te bieden, waaronder een aantal speciale uitdagingen. Een daarvan is THE CHALLENGE - Bike your limit, waarbij je de hele fietsregio in één dag ontdekt. Je kunt in elk dorp beginnen en bij alle liften die onderdeel uitmaken van de route. Na het voltooien van de fietstocht ontvang je een leuke bidon, die altijd wel van pas komt bij andere fietstochten. Mag het van jou wel iets minder heftig, kies dan voor de BIG-5 Bike Challenge. Nog steeds een leuke uitdaging, maar niet zo zwaar als THE CHALLENGE. Bij de BIG-5 Bike Challenge fiets je in één dag over vijf bergen. Ook hier maak je tussendoor gebruik van de liften. Onderweg kom je langs de beste trails van de regio, het is niet voor niets dat deze tocht hoog op het lijstje van veel mountainbikers staat.

54481 - drietal mountainbikers in saalbach hinterglemm (1)
© saalbach.com, Mortiz Ablinger

4. Er staan verschillende events op de planning

Komend fietsseizoen staan onder andere het GlemmRide Bike Festival en de World Games of Mountainbiking in de agenda. Van 7 tot 10 juli 2022 vindt het GlemmRide Bike Festival voor de zesde keer plaats in Saalbach Hinterglemm. Een weekend lang nemen internationale mountainbikers het tegen elkaar op bij verschillende onderdelen. Daarnaast vinden er ook verschillende side-events plaats en wordt er een expo georganiseerd. Daarnaast komen ook de World Games of Mountainbiking komende zomer naar Oostenrijks grootste fietsregio. Van 8 tot 11 september nemen zowel amateurs als profs het tegen elkaar op bij de 23e editie van het evenement. In vijf verschillende afstanden gaan fietsers van over de hele wereld de strijd met elkaar aan. En dat niet alleen, in september 2022 vindt ook de allereerste World Games of Mountainbiking E-Bike Marathon plaats.

5. Met de JOKER CARD kun je gratis met je fiets in de lift naar boven

Om het mountainbiken zo toegankelijk mogelijk te houden voor iedereen, kun je met je fiets in bijna elke lift naar boven. Zo kun je al een groot deel van de hoogtemeters overbruggen en zonder al te veel moeite op hoogte komen. Helemaal mooi is dat je met de JOKER CARD twee keer per dag gratis met een lift naar boven kunt gaan. Wil je wel vaker met de lift, dan krijg je met de JOKER CARD 30% korting op de aanschaf van een liftticket. Dit geldt voor alle liften in Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn. De JOKER CARD krijg je gratis als je verblijft in een van de partneraccommodaties en deze biedt naast gratis gebruik van de liften, nog meer voordelen.

Alles over de JOKER CARD

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Saalbach Hinterglemm.

Zomer Jahna

Over Jahna

Zodra Jahna de eerste toppen ziet verschijnen, wordt ze enthousiast. Hoewel ze een echte skiër in hart en nieren is, kan Jahna ook ontzettend genieten van de bergen in de zomer. Pittige wandeltochten, mountainbiken of een ritje in een zomerrodelbaan: je kunt Jahna ervoor bellen.