Skip to navigation Skip to main content

Campings in de Ardennen: dit zijn de mooiste plekken om te kamperen

Camping Tenten

Op zoek naar een camping in de Ardennen? In de Belgische Ardennen vind je tal van fijne campings voor een heerlijke kampeervakantie. Er zijn plekken waar families zich thuis voelen, waar natuurliefhebbers in alle rust kunnen genieten en campings waar outdoorfanaten zich uit kunnen leven. Kamperen in de Ardennen is een echte aanrader! Lees snel verder en ontdek wat de mooiste campings in de Ardennen zijn.

De mooiste campings in de Belgische Ardennen

Campings in de Ardennen zijn er in tal van soorten en maten. Je kunt kiezen voor een camping in de Ardennen aan een rivier, zoals de Ourthe. Geniet van de rust, of onderneem sportieve activiteiten zoals raften of kanoën. Ga je met de familie kamperen, dan ligt de keuze voor een camping in de Ardennen met zwembad voor de hand. Natuurliefhebbers, sportievelingen, families, iedereen kan zich vermaken in dit prachtige gebied. Op nog geen paar uur rijden bevind je je in een omgeving met bergen, uitgestrekte bossen en tal van outdoormogelijkheden. Hieronder hebben we de mooiste campings in de Ardennen voor je op een rijtje gezet.

Tent

Ardennen Camping Bertrix

Niet ver van de grens met Frankrijk, diep in de Ardennen, ligt Ardennen Camping Bertrix. Deze terrassencamping is behoorlijk groot en heeft uitgebreide voorzieningen. Er zijn twee verwarmde buitenzwembaden, sportvelden en een speelbox. Ook worden er door de camping survival- en buitensportdagen georganiseerd. Zo kun je gaan kajakken op de Semois, boogschieten of hiken met een GPS. Ardennen Camping Bertrix beschikt ook over familietenten, stacaravans en blokhutten.

  • Prachtige ligging in de Semois
  • Ook glamping is hier mogelijk
  • Zwembad, speeblos en animatie
Ardennen Camping Bertrix 5
© ANWB Camping

Panoramacamping Petite Suisse, Dochamps

Panoramacamping Petite Suisse ligt in het hart van de Ardennen, niet ver van La Roche-en-Ardenne. Zonliefhebbers zitten hier goed dankzij de ligging op een zuidhelling. Deze gezellige familiecamping heeft niet alleen staanplaatsen, maar ook huuraccommodaties zoals stacaravans, bungalowtenten en chalets. De kinderen kunnen zich vermaken met het Nederlandstalige animatieprogramma. Ook is er een openluchtzwembad met peuterbad.

  • Nederlands animatieprogramma
  • Sfeervolle familiecamping
  • Tennisbaan en buitenzwembad

Camping Oos Heem, Amel

Wist je dat de Belgische Ardennen ook een Duitstalig gedeelte hebben in het oosten? De oostkantons liggen op de kruising van de Eifel en de Ardennen. In dit gebied ligt camping Oos Heem, bij het plaatsje Amel. Op deze kleine camping in de Ardennen hangt een gemoedelijke sfeer. Camping Oos Heem is klein van opzet, maar beschikt wel over een fijne recreatieruimte en een verwarmd, nieuw zwembad. De Vennbahn, een prachtige fietsroute over een voormalige spoorlijn, loopt letterlijk langs de camping.

  • Familiecamping met gemoedelijke sfeer
  • Openluchtzwembad met kindergedeelte
  • Animatie en juli en augustus

Camping Floreal 1, La Roche-en-Ardenne

Op zoek naar een camping in de Ardennen aan de Ourthe? Camping Floreal 1 in La Roche-en-Ardenne! Deze grote familiecamping ligt direct aan de oevers van de rivier. Het is een ideale locatie voor een sportieve vakantie. Van kajakken tot mountainbiken en van survivallen tot vissen, het is hier allemaal mogelijk. Zwemmen kan in het nabijgelegen openluchtzwembad, op 800 meter van de camping. Het stadscentrum van La Roche bevindt zich op loopafstand.

  • Het gehele jaar geopend
  • Verhuur luxe stacaravans en tenten.
  • Verwarmd buitenzwembad op 800 meter
Camping Floreal La Roche
© ANWB Camping

Camping Sandaya Parc la Clusure, Bure-Tellin

Camping Sandaya Parc la Clusure (300 staanplaatsen) ligt direct aan een rivier (met strandje) waarin je heerlijk kunt pootjebaden of vissen. Ook het mooie openluchtzwembad zorgt op warme dagen voor de nodige verkoeling. Families voelen zich hier vanaf het eerste moment thuis! Door het animatieteam worden kinderen met open armen ontvangen. Een camping als deze beschikt natuurlijk ook over sportvelden, tafeltennistafels, jeu-de-boulesbanen en een boogschietbaan.

  • Niet ver van het charmante stadje Rochefort
  • Uitgebreid aquapark met diverse baden en lagune
  • Animatie voor kinderen en tieners

Camping l’Eau Rouge, Stavelot

L’Eau Rouge doet je misschien denken aan de beroemde bocht op het circuit van Spa-Francorchamps. Geen gekke gedachte, want Spa ligt niet ver van deze camping in Stavelot vandaan. Camping l’Eau Rouge wordt omgeven door groen en is niet al te groot van opzet. Het groene karakter komt ook tot uiting in het zo duurzaam mogelijk omgaan met energie. Zo heeft het buitenzwembad een zonne-energiedek, waarmee het water kan worden opgewarmd.

  • Modern, schoon sanitair
  • Verwarmd buitenzwembad
  • Tal van activiteiten in de omgeving
Camping L'eau Rouge
© ANWB Camping

Camping La Colline, Virton

Hoe zuidelijker, hoe warmer? Dan kun je het beste naar Camping La Colline gaan. Deze camping ligt in het zuiden van de Ardennen, in de Gaume streek, bij de plaats Virton. Deze fraaie 4-sterrencamping beschikt niet alleen over staanplaatsen, maar ook over stacaravans en safaritenten. Er is een fijn zwembad en tijdens de zomermaanden is er een animatieteam actief. Op het meer naast Camping La Colline kun je zeilen en waterfietsen.

  • Gezellige bar/restaurant met terras
  • Volleybalveld, petanque baan, tafeltennis etc.
  • Camping het hele jaar geopend

Camping Polleur

Camping Polleur ligt tussen Vervier en Spa en is vanuit Nederland makkelijk en snel te bereiken. Een ideale locatie voor een weekendje weg of een ontspannen kampeervakantie in de Ardennen. De camping bevindt zich aan het beekje de Hoëgne en beschikt over moderne faciliteiten als een zwembad met waterglijbaan, bar/bistro, mini-market en huuraccommodaties. Op Camping Polleur voelen families zich hoe dan ook thuis. Voor jong en oud valt er (in de omgeving) genoeg te doen. Zo is er een speeltuin, kidsclub, meeleeftheater en een disco.

  • Zwembad met 32 meter lange waterglijbaan
  • Bistro met een heerlijk loungeterras
  • Ook diverse accommodaties te huur

Camping Sy, Verlaine sur Ourthe

Nog een camping in de Ardennen die aan de Ourthe ligt, camping Sy. Je bevindt je hier midden in de Ardennen, niet ver van Durbuy. De regio rond de camping wordt Klein Belgisch Zwitserland genoemd. De natuur is uitgestrekt en ongerept. Wie er actief op uit wil in de natuur vindt hier goede mogelijkheden. Klimmen, varen, fietsen, wandelen, het landschap leent zich er uitstekend voor. Na afloop van een actieve dag keer je terug op je kampeerplek met uitzicht op het kabbelende water van de Ourthe.

  • Speeltuin en voetbalveld aan de Ourthe
  • BBQ’s te leen op de camping
  • Restaurant met bar en terras
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.