Skip to navigation Skip to main content

Een wandelvakantie door de bergen: zo plan je het

53926 - Een wandelvakantie door de bergen: zo plan je het (2)

Hou jij echt van wandelen? Dan zal je het ongetwijfeld fantastisch vinden om een wandelvakantie in de bergen te beleven. Staat deze inmiddels op je lijstje, dan kan de voorpret beginnen. Om je vakantie tot een succes te maken, is een goede voorbereiding ontzettend belangrijk. Want hoe organiseer en plan je een wandelvakantie door de bergen? In dit artikel vertellen we het je.

Zorg dat je in een goede conditie verkeert

Een wandeling in België is natuurlijk heel wat anders dan wandelen in de bergen. Vandaar ook dat het zo belangrijk is om een goede conditie te hebben, anders kan je wandelvakantie door de bergen flink tegenvallen. Tijdens het wandelen in de bergen, gebruik je namelijk andere spieren en bevindt je je hoger dan wanneer je thuis wandelt. Zorg daarom dat je conditie goed is voordat je op wandelvakantie gaat. Op die manier verloopt alles veel soepeler tijdens je vakantie.

Kies mooie en geschikte wandelroutes

Er zijn natuurlijk tal van verschillende locaties waar je door de bergen kunt wandelen. Daarom is het verstandig om van tevoren alvast op onderzoek te gaan naar wandelroutes. Let hierbij op wat de wandelroute te bieden heeft en denk ook na over hoe lang de wandelroute is die je kiest. Heb je bijvoorbeeld nog nooit gewandeld door de bergen? Kies dan voor een kortere wandelroute. Maar als je al vaker door de bergen gewandeld hebt, kun je uiteraard een wat langere route kiezen. Vind inspiratie voor bergbestemmingen op CAMPZ, hier zit vast een leuke wandelplek voor je tussen!

Ga op zoek naar de juiste wandelkleding

Van plan om door de bergen te gaan wandelen? Dan is het belangrijk om over de juiste wandelkleding en -uitrusting te beschikken. Schoenen zijn het allerbelangrijkste om goed door de bergen te kunnen wandelen. Bergschoenen zijn zeker geschikt, maar schoenen waar je een lange tijd op kunt lopen zonder last te krijgen zijn ook goed. Denk hier niet te makkelijk over, want als je halverwege toch zere voeten krijgt, is de lol er snel af. Daarnaast is het verstandig om je outfit aan te passen aan de weersomstandigheden. Lees het weerbericht en bepaal van tevoren of je een t-shirt, regenjack, zomerjas of warme trui nodig hebt.

53926 -  (2)

Zorg dat je genoeg eten en drinken bij je hebt

Een wandelvakantie door de bergen kan flink wat energie kosten. Daarom is het verstandig om voldoende eten en drinken bij je te hebben. Dit zorgt voor meer energie, zodat je je beter kunt focussen. Je loopt tenslotte op bergpaden, niet thuis door het bos. Neem dus voldoende water mee en genoeg eten. Voor een kortere wandeling heb je uiteraard minder eten en drinken nodig dan voor een lange bergtocht.

Bovenstaande tips kunnen je helpen bij het plannen van een wandelvakantie door de bergen. Zorg voor een goede voorbereiding, zodat je niet voor onverwachte verassingen komt te staan. Want ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk en zorgt ervoor dat je nog meer kunt genieten van je wandelvakantie!