Skip to navigation Skip to main content

Waarom de Alpen in de zomer leuker zijn dan in de winter: 9 redenen

53647 - Waarom de Alpen in de zomer leuker zijn dan in de winter: 9 redenen (2)

In de Alpen is er een ontzettend groot verschil tussen zomer en winter, zo biedt elk seizoen weer andere belevingen. In de winter gaan de mensen veelal op wintersport, terwijl de Alpen in de zomer zodra het groener en warmer wordt een wandel- en fietsbestemming vormt voor veel bergliefhebbers. Beide seizoenen zijn ontzettend leuk en hebben zo hun voor- en nadelen. Maar toch zijn er een paar redenen waarom de Alpen in de zomer leuker zijn dan in de winter.

#1. Lopen in korte broek en t-shirt

Als het weer het toelaat, kun je soms wel dagenlang in je korte broek lopen. Uiteraard niet altijd en soms is het ook slim om voor de zekerheid een vestje of een jas mee te nemen, maar toch hoef je je in de zomer meestal niet dik aan te kleden. En dus kun je je heerlijk vrij bewegen en genieten van het warme zonnetje op je huid!

#2. Genieten op een terrasje zonder dat je het koud krijgt

Wat voor nummer 1 geldt, geldt ook voor nummer 2, het weer moet uiteraard wel meewerken. Maar toch kun je vaak heerlijk zitten op een terras. Uiteraard onder het genot van een regionale specialiteit en een goed glas drinken terwijl je lekker in het zonnetje zit!

#3. Minder drukke bestemmingen

Het is algemeen bekend, maar een wintersportvakantie is populairder dan een zomervakantie in de bergen. En dat betekent minder drukke bestemmingen. Dan heb je zelfs op de meest populaire plaatsen alle ruimte om op je eigen gemak te gaan winkelen, te gaan wandelen, om in alle rust de berglift te nemen en is er meestal genoeg plek op het terras.

#4. Je kunt alle plekken bereiken met de auto (zonder sneeuwkettingen)

Omdat er in de zomer geen sneeuw ligt, kunnen die sneeuwkettingen thuisblijven. En dat betekent dat je niet meer hoeft te klooien om ze om de banden te krijgen terwijl je handen er bijna afvriezen.

53647 - auto rijden in de zomer in de bergen (2)
Gemakkelijk met de auto de berg op

#5. De honderden verschillende kleuren van de natuur

Vanwege de sneeuw is de natuur in de bergen 's winters meestal wit. Soms zie je een groenbruin boompje en af en toe vind je nog eens een bergtop, maar dat is het dan ook wel. In de zomer daarentegen, staat de gehele natuur in bloei. De honderden bomen, planten en bloemen kleuren groen, rood, geel of paars en deze vind je overal in de natuur terug.

#6. De koeien mogen weer uit de stallen

De winter is maar een saaie tijd voor de koeien, want ze staan te wachten in stal tot het lente wordt en ze weer vrij mogen rondlopen. Om de koeien te zien grazen in de zomer in de bergen is een prachtig gezicht. Het geluid van rinkelende koebellen die je veelal hoort tijdens een wandeling is ook een heel gezellig geluid.

#7. Genieten van de andere activiteiten die je in de bergen kunt doen

In de zomer kun je allerlei leuke activiteiten doen in de bergen. Wat dacht je bijvoorbeeld van wandelen, zeilen, surfen, fietsen, mountainbiken, zwemmen, suppen of een huttentocht?

53647 -  (2)
Geniet van een van de vele activiteiten bij een meer

#8. Het is langer licht

In de winter zijn de dagen kort, en al helemaal voor de jaarwisseling. In de zomer kunnen we extra lang genieten van het mooie weer en de schitterende omgeving, door lekker te zitten in de avondzon onder het genot van een verfrissend drankje.

#9. De goedkope prijzen van de zomer

In de zomer maak je de extra kosten van het huren van skimateriaal, de skikleding en het kopen van een skipas niet. Prijzen van de accommodaties en prijzen van de liften liggen gemiddeld veel lager dan in de winter. En bovendien krijg je vaak de liftpas gratis bij de accommodatie. Dit scheelt enorm!