Skip to navigation Skip to main content

13e Culinaire Jacobsweg in Paznaun: bergwandelen en culinair genieten

53430 - 13e Culinaire Jacobsweg in Paznaun: bergwandelen en culinair genieten (3)
© Ischgl - Paznaun

Aanstaande zaterdag 10 juli, opent Paznaun het dertiende seizoen van de Culinaire Jacobsweg en gaat het culinaire wandelseizoen officieel van start. Zes verschillende wandelroutes brengen je in de bergwereld van Paznaun naar zes berghutten, waar een sterrenchef een gerecht creëert met lokale ingrediënten. De deelnemende topchefs van dit jaar zijn: Benjamin Parth, Martin Sieberer, Andreas Spitzer, Patrick Raaß, Hermann Huber en de #YoungChefsPaznaun. Ze zijn gedurende de zomer de patrons in diverse berghutten met als culinaire opdracht een mooi stijlvol en gastronomisch hoogstaand gerecht te creëren op basis van lokale ingrediënten. De gerechten staan de hele zomer op de menukaart inclusief receptuur.

Jaarlijks terugkerend culinair event

Initiatiefnemer van de Culinaire Jacobsweg is chefkok Martin Sieberer, een van de beste chef-koks van Oostenrijk. Hij is verantwoordelijk voor de keukenbrigade van de Paznaunerstube in Hotel Trofana Royal in Ischgl, een restaurant dat bekroond is met drie toques en 18 punten. Onder zijn toeziend oog koken de zes regionale chef-koks een ‘fancy’ maar toch ‘down to earth’ gerecht van lokale producten. Gasten in Paznaun kunnen tot het einde van de zomer genieten van zes verschillende gastronomische hikes met meer dan 2000 hoogtemeters en culinaire stops bij de berghutten die deze gerechten serveren.

53430 - culinaire jacobsweg in paznaun jamtalhutte (3)
De Jamtalhütte bij Galtür (Foto: © Ischgl - Paznaun)
De Jamtalhütte bij Galtür (Foto: © Ischgl - Paznaun)

Hoogwaardige gastronomische hoogstandjes in de bergen

Deze zomer zijn de Friedrichshafener Hütte, Almstüberl, Ascherhütte, Heidelberger Hütte, Faulbrunnalm en Jamtalhütte, dé bestemmingen voor de gastronomische wandelaars, waar respectievelijk de Paznaunse topchefs Benjamin Parth, Martin Sieberer, Andreas Spitzer, Patrick Raaß, Hermann Huber en de #YoungChefsPaznaun de scepter zwaaien. Ze zetten een speciaal gemaakt gerecht op het menu voor gasten. Eis: het moet een creatieve invulling zijn van een streekgerecht gemaakt met lokale ingrediënten. Vanaf 10 juli kunnen Paznaungasten dan individueel of op specifieke data onder begeleiding van de chef-koks de gastronomische routes volgen en de nieuwe creaties proeven. Liever niet wandelen? Alle berghutten langs de Culinaire Jacbsweg zijn gemakkelijk bereikbaar per e-bike of mountainbike. De fietsen zijn te huur in Galtür, Ischgl, Kappl of See.

53430 - culinair genieten in paznaun (3)
Culinaire gerechten bij de berghutten in Paznaun (Foto: © Ischgl - Paznaun)
Culinaire gerechten bij de berghutten in Paznaun (Foto: © Ischgl - Paznaun)

Nieuw in 2021: culinaire wandelingen en zomeravonden met chef-koks

Voorgaande jaren vond er tijdens de openingsdag van de Culinaire Jacobsweg een presentatie plaats van alle gerechten in een specifieke berghut. Dit jaar kun je ook gedurende zomer de topchefs ontmoeten en samen met hen wandelen.

De data (onder voorbehoud) zijn:

 • 10 juli: Almstüberl met Martin Sieberer
 • 23 juli: Hotel Yscla/Stüva met Benjamin Parth
 • 24 juli: Friedrichshafener Hütte met Benjamin Parth
 • 30 juli: Schlossherrenstube met Patrick Raaß
 • 31 juli: Heidelberger Hütte met Patrick Raaß
 • 20 augustus: Hotel Fliana met Andreas Spitzer
 • 21 augustus: Ascherhütte met Andreas Spitzer
 • 3 september: Trofana Alm met #YoungChefsPaznaun
 • 4 september: Jamtalhütte met #YoungChefsPaznaun
 • 17 september: Hotel Rössle met Hermann Huber
 • 18 september: Faulbrunnalm met Hermann Huber

Bekijk hier alle details over de chefkoks, berghutten en de recepten >

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.