Skip to navigation Skip to main content
53384 - De beste wandelingen voor het hele gezin in Tirol (2)
© Tirol Werbung

Wat is er nu leuker dan de natuur en de bergen ontdekken met het hele gezin? Precies, (bijna) niks! Heerlijk de hele dag met z'n allen op pad en de perfecte manier om dat te doen is natuurlijk met een van de vele wandeltochten die je hier kunt maken. In Tirol heb je de keuze uit een breed scala aan wandelingen voor het hele gezin. Van speeltuinen tot watervallen, themaborden, informatiestations, fijne picknickplekken en raadsels, je kunt het allemaal tegenkomen op een van deze kindvriendelijke wandelroutes. Op zoek naar een paar tips? We zetten hieronder 6 wandelingen voor het hele gezin in Tirol voor je op een rijtje!

#1. Geisterklamm Leutasch

Een van de leukste wandelingen voor families is de wandelroute door de Leutascher Geisterklamm, een indrukwekkende kloof bij Leutasch. Hierbij ga je op bezoek naar de Klammgeist, de geest die aan de voet van de waterval in de kloof woont. Je loopt over de 3 km lange Klammgeistweg, waarbij je onderweg meer leert over de verhalen en mysteries rondom de geest en kunt genieten van een prachtig uitzicht. Verder leidt het pad je langs de hoge waterval naar een uitkijkplatform, waarbij je nogmaals getrakteerd wordt op een waanzinnig uitzicht. Let wel op, want deze wandeling is niet geschikt voor kinderwagens.

Meer over de wandelroute door de Leutascher Geisterklamm
53384 -  (4)
Prachtige uitzichten onderweg gegarandeerd! (Foto: © Tirol Werbung)
Prachtige uitzichten onderweg gegarandeerd! (Foto: © Tirol Werbung)

#2. Wandel naar Seealm Hög

De almwandeling naar Seealm Hög is een heel avontuur voor families met kinderen. Het begint al met een ritje in de gondel omhoog om vervolgens via de grote avonturenspeeltuin en de Six Senses-Weg langs de Speichersee te wandelen. Kinderen beleven meteen plezier in de speeltuin en op het themapad. Vervolgens kom je bij de Familien-Lichter-Kapelle om na een bezoekje hieraan door te gaan naar de Seealm. Hier geniet je met het hele gezin van de specialiteiten uit de Oostenrijkse keuken, terwijl je uitkijkt op een indrukwekkend bergpanorama. Je start deze wandeling bij het middenstation van de Alpkopfbahn in Serfaus en loopt in ongeveer 30 minuten zo'n 2 km naar de hut. Die tijd is uiteraard gerekend zonder speelplezier onderweg ;-).

53384 - lauserland alpbachtal (2)
Ook de kleinste bergliefhebbers vermaken zich tijdens een wandeling in de bergen! (Foto: © Tirol Werbung)
Ook de kleinste bergliefhebbers vermaken zich tijdens een wandeling in de bergen! (Foto: © Tirol Werbung)

#3. Lauserland Alpbachtal

Op zoek naar een dagje plezier en vermaak voor jong en oud? Wandel dan door het Lauserland in het Alpbachtal. Je vindt dit park bij het bergstation van de Wiedersbergerhornbahn in Alpbach. Op 1850 meter hoogte staan hier maar liefst 40 stations klaar om kinderen en ouders te vermaken. Van touwenparcours tot mega springkussen, niemand zal zich hier vervelen. Ouders kunnen heerlijk even ontspannen en genieten van het uitzicht in een hangmat, terwijl kinderen zich uitleven in het Lauserland. Tal van speeltoestellen, hindernissen en attracties zorgen gegarandeerd voor een lach op het gezicht. En wat doe je aan het eind van de dag? Dan sluit je af met een ritje in de Alpbachtaler Lauser-Sauser, een alpine coaster die nog even zorgt voor een laatste adrenalinekick bij groot en klein.

Meer informatie over het Lauserland in Alpbach
53384 - wasserwelt tux (2)
Het Lauserland is leuk voor jong en oud! (Foto: © Tirol Werbung)
Het Lauserland is leuk voor jong en oud! (Foto: © Tirol Werbung)

#4. Ahornboden

Midden in Alpenpark Karwendel vind je een bijzonder natuurspektakel op de Ahornboden. Hier ligt namelijk een hoogvlakte, een vlak op 1200 meter hoogte dat wordt omringd door het imposante Karwendel gebergte. Zo'n 2000 bomen van tot wel 500 jaar oud zorgen voor een extra bijzonder aanzicht en een leuk weetje: de bomen die doodgaan worden vervangen door nieuwe bomen. Zo blijft de vlakte op de Ahornboden zijn bijzondere kenmerken behouden. Het is een prachtige wandelomgeving waar ook families goed uit de voeten kunnen. Met een beetje mazzel kun je zelfs nog edelweiss spotten!

Tip: Meer geweldige wandelingen voor gezinnen in Tirol >

#5. Wasserwelt Tux

Hoeveel water gebruikt een mens? En wat zijn eigenlijk thermale bronnen? Dat zijn vragen die worden beantwoord tijdens deze themawandeling in Tux. Samen met gletsjervlo Luis, de mascotte van het park, ontdek je op grote en kleine stations de kracht en veelzijdigheid van dit element. Durf je de grote schommel aan of schiet je toch liever met de waterpompen? Het is een leuke wandeling voor het hele gezin, waarbij plezier wordt afgewisseld met leerzame feitjes. De Wasserwelt is een van de zes themawerelden in het Tuxertal. Ontdek ook de Naturwelt, Tierwelt, Gletscherflohsafari, Pfanzenwelt en Schluchtwelt.

Lees meer over Wasserwelt Tux
53384 -  (6)
Wandelen in Tirol is niet alleen leuk, je ontdekt ook nog eens veel nieuwe dingen! (Foto: © Tirol Werbung)
Wandelen in Tirol is niet alleen leuk, je ontdekt ook nog eens veel nieuwe dingen! (Foto: © Tirol Werbung)

#6. Waterwandelpad Galitzenklamm

De Galitzenklamm bij Lienz is een indrukwekkende kloof waar de kracht van het water door de jaren heen goed duidelijk is geworden. Het is een prachtig natuurspektakel dat erom vraagt om ontdekt te worden door families. Er loopt een wandelroute tussen enorme rotswanden naar de waterval aan het eind van de kloof. Onderweg loop je over de Felsbrug, waar je geniet van de mooiste uitzichten op de Lienzer Dolomieten en speciaal voor de jongste bergliefhebbers is er nog een grote speeltuin waar de elementen hout, steen en water centraal staan. Voor de iets grotere kinderen is het nog mogelijk om de 210 meter lange klettersteig te doen, om de kloof vanuit een bijzonder perspectief te bekijken.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Tirol.

Zomer Jahna

Over Jahna

Zodra Jahna de eerste toppen ziet verschijnen, wordt ze enthousiast. Hoewel ze een echte skiër in hart en nieren is, kan Jahna ook ontzettend genieten van de bergen in de zomer. Pittige wandeltochten, mountainbiken of een ritje in een zomerrodelbaan: je kunt Jahna ervoor bellen.