Skip to navigation Skip to main content

Mooie campings aan het meer van Annecy

53281 - Mooie campings aan het meer van Annecy (2)

Op de campings aan het meer van Annecy, oftewel Lac d'Annecy, kun je heerlijk vertoeven tijdens een zomervakantie in Frankrijk . Het enorme meer ligt in Hautes Savoie en is prachtig gelegen tegen een bergdecor waardoor je zowel water- als bergplezier kunt beleven. Met het kristalheldere water, een natuurrijke omgeving en een aangename temperatuur biedt de regio een fijne plek om te kamperen. Van grote familiecampings tot kleinschalige kampeerterreinen: er is voor ieder wat wils. In dit weblog lichten we een aantal mooie campings aan het meer van Annecy uit.

Op de camping aan het meer van Annecy

Het meer van Annecy heeft een oppervlakte van 27,59 km², en is gevormd door smeltwater uit de bergen waardoor het uit puur, zuiver water bestaat. Hier kun je naast zwemmen onder andere goed suppen, kajakken en zeilen. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt het meer aan de stad Annecy, de hoofdstad van de regio Hautes Savoie. En hoewel de stad een leuke plek is om te bezoeken, is het vooral mooi om langs het water te verblijven op een van de campings aan het meer van Annecy. Ga je op kampeervakantie naar Frankrijk, dan zijn er een aantal mooie kampeerplekken waar je gegarandeerd een plezierige tijd kunt beleven. Zo zijn er kleine en gemoedelijke campings, grote familiekampeerterreinen inclusief zwembad en rustig gelegen campings. Ben je op zoek naar een fijne kampeerbestemming, neem dan eens een kijkje bij deze mooie plekken!

53281 -  (6)

#1. Camping La Ravoire

Camping La Ravoire is een echte familiecamping waar vooral kinderen het heerlijk zullen vinden. Op deze 4-sterren camping kunnen kids zich uitleven in het binnen- en buitenzwembad en op de glijbanen, kunnen ze sporten op het sportveld of spelen in het luchtkasteel. Er zijn 130 plaatsen op het kampeerterrein of je kunt verblijven in de ruime stacaravans of chalets waar tot zes personen in kunnen overnachten. Drankjes en hapjes doe je in de bar en snackbar, waar ze onder andere het Franse berggerecht Tartiflette serveren. Wil je actief de natuur in, dan kun je vanaf deze camping eenvoudig prachtige wandel- en fietstochten in de omgeving maken.

#2. Camping Les Rives du Lac

Camping Les Rives du Lac is westelijk gelegen aan het meer van Annecy en het mooie van deze camping is dat je er kunt ontspannen op een privéstrandje dat bij het kampeerterrein hoort. De 3-sterren camping beschikt over alle voorzieningen waar je naar op zoek bent tijdens een kampeervakantie. Rust neemt hier de overhand en er zijn 92 plaatsen om te staan, een paar stacaravans en een aantal tenten. In de ochtend kun je er verse broodjes kopen en dineren kan bij een van de restaurants in de buurt. Daarnaast doet de camping aan fietsverhuur. Aanrader is om tijdens je vakantie een van de markten te bezoeken en ook mag een bezoekje aan de kloof Gorges du Fier absoluut niet ontbreken.

#3. Campéole La Nublière

Camping Campéole La Nublière is een van de mooiste campings aan het meer van Annecy, gelegen aan de zuidoever van het bergmeer. De camping is van alle gemakken voorzien: je kunt er sporten, er zijn een snackbar, winkeltje en restaurant en voor kinderen is er een recreatieruimte. Niet ver van de camping kun je onder andere surfboards, waterski's en zeilboten huren of je kunt gaan raften. Deze camping heeft drie sterren en beschikt eveneens over een eigen strand en grasveld. Verblijven doe je op de ruime kampeerplaatsen of in een bungalowtent, stacaravan (met airco) of chalet.

53281 -  (7)

#4. Camping Les Fontaines

Camping Les Fontaines bevindt zich op loopafstand van het meer van Annecy. Vanaf deze 4-sterren camping heb je een schitterend uitzicht op het heldere meerwater en de glooiende bergheuvels van de omgeving. De camping biedt plaats aan zo'n 170 families en je kunt er stacaravans, tenten of chalets huren. Bovendien beschikt deze familiecamping over een restaurant met zowel lokale als internationale specialiteiten, zijn er twee zwembaden, kunnen kinderen plezier maken op de speelplaatsen en wordt er een animatieprogramma georganiseerd.

#5. Camping Le Taillefer

Op slechts een kilometer afstand van het meer van Annecy ligt camping Le Taillefer. Dit kampeerterrein is prachtig gelegen rondom een authentieke boerderij en is met slechts 32 plaatsen een kleine, maar fijne camping. Ben je op zoek naar een mooie camping aan het meer van Annecy waar rust de overhand neemt, dan ben je hier aan het juiste adres. Omgeven door een kleurrijk landschap en een fraaie natuur ontspan je hier in alle stilte. Je kunt er fietsen huren om mooie tochten door de regio te maken. Op de camping is een kleine supermarkt en zijn er verse croissants en broodjes te halen. Om 22.00 uur is het stil en geniet je in alle rust van een ongestoorde vakantie tussen de Franse bergen.

53281 -  (8)

#6. Camping La Chapelle St. Claude

Ook een mooie camping aan het meer van Annecy is Camping La Chapelle St. Claude, dat over drie sterren beschikt. Dit is vooral een rustig kampeerterrein weg uit de drukte, maar voor kinderen zal er geen verveling aan te pas komen. Er is animatie en er zijn diverse speelgelegenheden waar kinderen plezier kunnen maken. Hoewel je hier direct aan het water kunt kamperen en kunt liggen op het grasveld, is het meer meteen diep als je erin gaat en kun je alleen via een zwemtrap het water in en uit. Wil je liever geleidelijk het water in waar het ondiep is, dan is het aan te raden naar het strand van Angon te gaan.

Welke van de mooie campings aan het meer van Annecy zou jij graag willen bezoeken?

Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.