Skip to navigation Skip to main content

Overzicht van campings in Oostenrijk met een zwembad

Zwembad (2)

Het is weer bijna zomer, heerlijk! En wat wil je het liefst in de zomer? Kamperen op een camping in Oostenrijk met zwembad. Deze campings hebben een fijn zwembad, waar je heerlijk in kunt afkoelen. In Oostenrijk zijn veel campings te vinden aan een meer, maar wij begrijpen ook de voorkeur voor een zwembad. Vandaar dat we een aantal campings in Oostenrijk met zwembad op een rij hebben gezet. Wat hebben de campings nog meer met elkaar gemeen? Je kunt genieten van het prachtige uitzicht op de Oostenrijkse bergen. Dat wordt genieten op een Oostenrijkse camping met zwembad!

Campings met een zwembad in Oostenrijk

Kamperen op een camping in Oostenrijk met een zwembad? Wij hebben een aantal fijne campings met zwembad in Oostenrijk voor je op een rijtje gezet. In het onderstaande kaartje kun je precies zien waar ze liggen. Ter afwisseling behoort een duik in natuurwater vaak ook tot de mogelijkheden, omdat een meer nooit ver weg is. Maar natuurlijk is er niets fijner dan een middagje aan het zwembad of een verfrissende duik na een inspannende wandeling of fietstocht. Naar welke camping met zwembad in Oostenrijk ga jij op vakantie?

1. EuroParcs Hermagor - Nassfeld, Karinthië

EuroParcs Hermagor-Nassfeld heeft een prachtig modern zwembad. Deze (familie)camping biedt een mooi uitzicht op de bergen en ligt vlak bij de Pressegger See en Hermagor. In totaal vind je hier zo'n 270 staanplaatsen, geschikt voor tenten, caravans en campers. Eventueel kun je ook een huisje huren. EuroParcs Hermagor-Nassfeld heeft een ruim aanbod aan faciliteiten: een spa, fitnesscentrum, kinderboerderij, trampolines, kinderdisco, animatie en een restaurant met terras. Er is een binnen- en buitenbad die beide relatief nieuw zijn.

2. Camping Bella Austria, Steiermark

Camping Bella Austria ligt centraal in Oostenrijk, in de deelstaat Steiermark in het dorp St. Peter am Kammersberg. De camping ligt midden in de Oostenrijkse natuur, tussen heerlijk geurende dennenbossen en beekjes. Je vindt hier zo'n 45 plaatsen voor toeristen, voor tent, caravan of camper. Daarnaast zijn er veel seizoensplaatsen en mobilhomes. De camping heeft een fijn zwembad, wellnesscentrum met sauna's, een kruidentuin, bar, restaurant, ijssalon, animatieteam en meer leuke faciliteiten voor het hele gezin.

3. Camping Eurocamp Wilder Kaiser, Tirol

Eurocamp Wilder Kaiser ligt in het Tiroolse Kössen en biedt alles voor inspanning en ontspanning. Om maar direct met het belangrijkste te beginnen, de camping heeft drie soorten zwembaden, waaronder een verwarmd, overdekt bad. De bergwereld van de Wilder Kaiser ligt aan je voeten, dus wandelen, mountainbiken en andere outdoorsporten zijn hier goed mogelijk. Op de camping is een winkel waar je terecht kunt voor de dagelijkse boodschappen. Voor de kinderen is er animatie en worden er sportieve activiteiten georganiseerd. 

4. Camping Berggruss, Karinthië

De prachtig in het groen gelegen Camping Berggruss biedt een klein maar fijn zwembad. Voor de kinderen is er een speeltuin aanwezig, maar ook kunnen ze beachvolleyballen of tafeltennissen. Het kampeerterrein ligt in het zuiden van Oostenrijk, in Berg im Drautal in Karinthië. Verblijf je op deze camping, dan krijg je gratis toegang tot het Erlebnis zwembad vlak bij de camping (500 meter afstand)! Dit zwembad biedt twee baden, een 38 meter lange glijbaan en een grote ligweide. Er zijn plaatsen voor tenten en caravans. Daarnaast zijn ook honden welkom op de camping.

5. Sonnenresort Maltschacher See, Karinthië

Sonnenresort Maltschacher See biedt de ideale combinatie van de ligging aan een zwemmeer en een binnenzwembad. De camping is in het bijzonder voor families een fijne plek voor een zomervakantie. Er is naast een zwembad een animatieprogramma, fitness, wellness, sauna, bowlingbaan en sportvelden. De camping ligt aan de Maltschacher See, waar je heerlijk kunt zwemmen en kajakken. Er is plek voor tenten en caravans, maar je kunt ook een stacaravan of appartement boeken.

6. Tirol Camp, Tirol

Tirol Camp voldoet aan al je verwachtingen! Deze camping in Fieberbrunn beschikt over een prachtig zwembad en ligt vlakbij de gondel. Alles op Tirol Camp is tot in de puntjes georganiseerd. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om privésanitair te huren bij je kampeerplaats. Overnacht je liever in een appartement, dan zijn ook deze te huur. Naast een heerlijk zwembad met binnen- en buitenbad is er ook een wellnesscomplex. Op deze camping zal het je aan niets ontbreken!

7. Draucamping Sachsenburg, Karinthië

Draucamping Sachsenburg ligt aan de grootste rivier van Karinthië, de Drau. Het Drau-fietspad loopt direct langs de campings, dus fietsliefhebbers vinden hier goede mogelijkheden. Maar vergeet ook je zwemkleding niet! De camping beschikt zelf niet over een zwembad, maar als gast mag je gratis gebruik maken van het fijne  gemeentezwembad. Wil je afwisselen met natuurwater, dan bevindt de Millstätter See zich op zo'n 15 minuten afstand. Ook een tennisbaan, gamehal, tafeltennistafel en speeltuin zijn aanwezig op Draucamping Sachsenburg.

8. Camp MondSeeLand, Oberösterreich

Met recht een 5 sterrencamping! Al bij de gastvrije ontvangst weet je dat je een heerlijke vakantie gaat beleven. Het zwembad, van bescheiden formaat, is half overdekt en ligt achter de receptie. Overigens is het bad behoorlijk diep, waardoor deze voor jongere kinderen minder geschikt is. De staanplaatsen zijn ruim en ook worden er vakantiehuisjes in Oostenrijkse stijl aangeboden. Avondje geen zin om te koken? Camp MondSeeLand beschikt over een heerlijk restaurant, waar je kunt genieten van heerlijke traditionele gerechten.

9. Terrassen-Camping Traisen, Niederösterreich

Wil je Niederösterreich ontdekken? Terrassen-Camping Traisen vormt het ideale uitgangspunt! Het is een kleine camping met naast staanplaatsen (35) ook enkele bungalows. Middelpunt van de camping is het zwembad met daarnaast een een café-bistro, receptie en ontspanningsruimte. Wandelroutes starten direct voor de deur en ook mountainbikers en fietsers vinden hier goede mogelijkheden. Terrassen-Camping Traisen is een échte 'geheimtip' in Niederöstereich!

10. Campingplatz Storchencamp Purbach, Burgenland

Waarom niet eens op vakantie in het oosten van Oostenrijk? Campingplatz Storchencamp Purbach ligt ten zuidoosten van Wenen. Het is ongeveer een uurtje rijden naar de hoofdstad van het land. Een stuk dichterbij ligt de Neusiedler See, waar je heerlijk kunt zwemmen. Als campinggast heb je ook gratis toegang tot het naastgelegen Erlebnis-Solarbad. Een uitgebreid zwembad met glijbanen en een grote ligweide. Ga je met de familie naar deze camping, dan mag een uitstapje naar Familypark Neusiedler See ook niet ontbreken aan de vakantie.

Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.