Enquête: invloed van het Coronavirus op de zomervakantie 2020

 © Indebergen.be 
Uitzicht Alpen Osttirol

13 mei 2020

door Jahna in Algemeen

We leven op het moment in bijzondere tijden. Het coronavirus overheerst al een aantal maanden het nieuws en inmiddels ook ons dagelijkse leven. Veel is onzeker, waaronder hoe het nu zal gaan met onze geliefde vakantie naar de bergen komende zomer. We kunnen en mogen nu nog niet reizen aangezien de landsgrenzen gesloten zijn voor toerisme, net als veel accommodaties in de Alpen. Maar zo snel als het virus is gekomen, zo snel kan de situatie ook weer veranderen. Wij zouden graag willen weten hoe jij hierin staat. Verwacht je dat we nog naar de bergen kunnen deze zomer? En als het mag, wil je dat dan ook? We zijn benieuwd naar jouw antwoorden op deze en andere vragen over de zomervakantie 2020 en het coronavirus. Laat het ons weten door het invullen van de enquête. Dit kost slechts 5 minuten tijd. 

Ga direct naar de enquête en vul deze in >

Vanaf half maart alles dicht in de Alpen

Begin maart werden de eerste grote maatregelen genomen tegen het coronavirus. De skigebieden en hotels in Italië sloten hun deuren en half maart volgden de andere Alpenlanden dit voorbeeld. Hiermee kwam het wintersportseizoen plotseling tot een einde. Dit was een flinke domper voor wintersporters die hun vakantie nog gepland hadden staan. Daarnaast was het ook een financiële klap voor het toerisme. Van accommodatie- en restauranteigenaren tot medewerkers van bergliften, veel mensen zaten opeens werkloos thuis. Wij houden de ontwikkelingen in de Alpen elke dag in de gaten en kunnen helaas net als jullie alleen maar afwachten.

Wat denk jij, kunnen we komende zomer weer wandelen in de bergen?

Wat vind jij?

In de Alpenlanden is de bevolking voor een groot deel, direct of indirect, afhankelijk van het toerisme. Daarom is het voor hen van groot belang dat de grenzen weer opengaan en dat toeristen weer mogen komen. Maar wel onder de voorwaarde dat het veilig kan, want onze gezondheid staat natuurlijk voorop. Hierin zullen de overheden uiteindelijk de beslissing nemen. Maar wat verwacht jij? Ga je komende zomer, net als voorgaande jaren, gewoon op vakantie naar de Alpen of verwacht je dat er veel verandert? Wij zijn benieuwd naar je antwoorden! Deel je mening met ons in deze enquête. De resultaten van het onderzoek zullen we later ook via de website delen.

Ga direct naar de enquête en vul deze in >

Zomervakantie tips