Skip to navigation Skip to main content

Winterwandelen: 5 bestemmingen

51332 - Winterwandelen: 5 bestemmingen (2)
© Ferienregion Lenzerheide, Johannes Fredheim

Wandelen is niet alleen een activiteit die je in de Alpen in de zomer onderneemt. Ook de winter is er heel geschikt voor. Geniet van de rust van de bergen, het prachtige uitzicht en het knisperen van de sneeuw terwijl je wandelt. Als skiërs op wintersport gaan, zoeken ze een gebied met fijne pistes. Als wandelaar heb je ander eisen: mooie (geprepareerde) wandelpaden. In dit blog 5 bestemmingen die niet alleen voor skiërs, maar ook voor wandelaars heel geschikt zijn.

#1. Arosa en Lenzerheide, Zwitserland

Het dorp Arosa ligt in het kanton Graubünden, in het oosten van Zwitserland. Het skigebied is sinds een aantal jaar verbonden met het skigebied van Lenzerheide. Het is één van de mooiste wandelbestemmingen in de Alpen in de winter: Arosa - Lenzerheide. Veel van de wandelpaden lopen door het skigebied. Leuk, dan kun je skiënde familie en vrienden onderweg nog eens tegenkomen. Bekijk hier de wandelkaart van Arosa.

51332 - wandelen door sneeuw lenzerheide (2)
Genieten van een winterwandeling (Foto: © Ferienregion Lenzerheide, Johannes Fredheim)
Genieten van een winterwandeling (Foto: © Ferienregion Lenzerheide, Johannes Fredheim)

#2. Inzell, Duitsland

Inzell is bekend van het schaatsen. Het ligt in het zuid-oosten van Duitsland, in de provincie Beieren. Het skigebied van Inzell is met haar 6 pistes, tot 1200 meter, niet zo groot, maar de meeste mensen komen hier om te langlaufen of te wandelen. Inzell heeft meer dan 50 kilometer geprepareerde wandelpaden. Er zijn in totaal 10 wandelroutes met een lengte tussen de 4 en 12 kilometer. Het gebied is erg toegankelijk voor wandelaars, doordat de routes niet zo moeilijk zijn. Bekijk hier de wandelkaart van Inzell.

Ook interessant:

#3. Filzmoos, Oostenrijk

Filzmoos is een klein, gemoedelijk en vriendelijk skigebied in het Salzburgerland. Het is een heerlijke bestemming voor families met kinderen en liefhebbers van langlaufen en wandelen. Het skigebied is, met slecht 10 km aan pistes, klein, maar leuk en overzichtelijk voor kinderen om het skiën te leren. Wandelaars vinden er zo'n 50 km aan wandelpaden. Deze lopen dwars door de natuur, maar ook door het dorp. Een favoriet is de wandeling op de Rossbrand, op 1600 meter hoogte, van 12 km. Bekijk hier de wandelkaart van Filzmoos.

51332 - bekijken kaart hohenloipe filzmoos (2)
De Höhenloipe (Foto: © Tourismusinformation Filzmoos, Coen Weesjes)
De Höhenloipe (Foto: © Tourismusinformation Filzmoos, Coen Weesjes)

#4. Serfaus-Fiss-Ladis, Oostenrijk

Serfaus-Fiss-Ladis is juist één van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Rond de drie dorpen Serfaus, Fiss en Ladis vind je allerlei wandelpaden, sommige daarvan lopen door het skigebied. Doordat het gebied zo uitgestrekt is (meer dan 200 kilometers aan pistes), is het wandel- en langlaufgebied ook gevarieerd. Kort of lang, in het dal of op de berg, je kunt de wandeling uitkiezen die jij wilt maken. Daarnaast worden er ook sneeuwschoenwandelingen georganiseerd. Bekijk hier de wandelbrochure van Serfaus-Fiss-Ladis.

51332 - winterwandelen (2)
Winterwandelen in Serfaus-Fiss-Ladis (Foto: © TVB Serfaus-Fiss-Ladis)
Winterwandelen in Serfaus-Fiss-Ladis (Foto: © TVB Serfaus-Fiss-Ladis)

#5. Seiser Alm, Italië

De grootste alm van Europa, de Seiser Alm, is ook ideaal voor een winterwandelvakantie. Je vindt in het skigebied zo'n 60 km aan pistes, maar ook 60 km aan gemarkeerde wandelpaden én 50 km aan gemarkeerde sneeuwschoenpaden. Een echt wandelparadijs, met waanzinnig uitzicht op de Dolomieten. Je komt op de Seiser Alm vanaf de dorpen Kastelruth, Seis am Schlern en het Val Gardena, met dorpen Ortisei, Wolkenstein en St. Christina. Bekijk hier de wandelkaart van de Seiser Alm.

Zomer Joanne

Over Joanne

Joanne is dol op de bergen. Als er pieken opduiken aan de horizon krijgt ze al bijna tranen in haar ogen. Misschien is het de frisse berglucht, misschien de ruige toppen, misschien zelfs het afzien of de rust die Joanne krijgt in haar hoofd. Ze gaat zo vaak mogelijk op pad: wandelen, fietsen, klimmen, zwemmen of kanoën. Lekker buiten spelen.