5x ontbijten op de berg in Tirol

5x ontbijten op de berg in Tirol

9 juli 2018

door Thijs in Algemeen

Vers boerenbrood, koffie, jams, Alpenweidekaas en unieke uitzichten. Te voet naar de alm of met de lift de zonsopgang tegemoet zweven... Tijdens je zomervakantie in Tirol moet je hoe dan ook een keer gaan ontbijten op de berg. Op sommige plaatsen kun je zelfs tijdens de rit naar boven in de gondel van een heerlijk ontbijt genieten. In dit weblog hebben we 5 plekken in Tirol waar je kunt ontbijten op de berg voor je op een rijtje gezet.

#1. Wilder Kaiser

In de vakantieregio Wilder Kaiser bieden ruim 20 hutten de mogelijkheid om hier in alle vroegte te ontbijten. In veel hutten worden huisgemaakte heerlijkheden geserveerd: vers boerenbrood, jams, broodbeleg, yoghurt, kaas en kruidenthee. De hutten zijn vanaf ongeveer 8.00 uur geopend. Wie als eerste wil aanschuiven, zal dus afhankelijk van de gewenste bestemming vroeg moeten opstaan. Wandelgids Rudi nodigt je elke woensdagochtend om 7.30 uur uit voor een gezamenlijke bergwandeling met ontbijt. Hij wandelt naar de Obere Regalm bij Going, waar het biologische ontbijtbuffet van gastvrouw Anni als welverdiende beloning wacht.

#2. Kufstein

Vanuit Kufstein dienen zich na exact 282 brede treden ook in het natuurgebied Kaisertal verleidelijke ontbijtmogelijkheden aan. Bij de Veiten- en de Pfandlhof en op de Rietzaualm worden al in de vroege uurtjes regionale heerlijkheden aan hongerige wandelaars geserveerd. Ook op de Pendling en de Kala-Alm kun je je tegoed doen aan een ontbijt. Beide zijn te voet vanaf Thiersee bereikbaar. In het Weinberghaus bij de stadberg van Kufstein, in de Gasthof Stallhäusl bij Bad Häring en op de Aschinger Alm bij Ebbs beleven vroege vogels eveneens een heerlijke start van de dag.

Ontbijt Veitenhof bij Kufstein
Een heerlijk bergontbijt bij de Veitenhof (Foto: © Tourismusverband Kufsteinerland)

#3. Wildschönau

Zelfgebakken boerenbrood, roerei uit een gietijzeren pan, jam, honing en Alpenkaas. Iedereen die zich bij Robin en Kristel Silberberger voor het ontbijt aanmeldt, zal watertanden. Van juni tot september exploiteren de Silberbergers de Farnkaseralm bij Auffach in de Wildschönau. De beklimming naar deze idyllische plek duurt ongeveer een uur. Daarna wandel je gesterkt door naar de Schönanger Alm, waar de Alpenherder Johann Schönauer zijn bekroonde kazen maakt.

Faamilie Silberberger van de Farnkaseralm
Ontbijten op de Farnkaseralm bij de familie Silberberger (Foto: © Tourismusverband Wildschönau)

#4. Lechtal

Van juni tot oktober wordt op elke eerste zondag van de maand op de Stablalm in natuurpark Lechtal een brunch georganiseerd. Onder muzikale begeleiding kun je genieten van het panorama en de brunch op de alm. Doordeweeks, om precies te zijn elke dinsdag, biedt in het Lechtal de Sonnalm op de Jöchelspitze een bergontbijt aan. De beklimming duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. Als alternatief kun je vanaf 8.00 uur ook de lift nemen.

Stablalm in het Lechtal
De Stablalm is een prachtige plek om te ontbijten (Foto: © Lechtal)

#5. Gondel in Tiroler Zugspitz Arena

Waarom wachten tot je bovenaan de berg bent, als je ook in de gondel kunt ontbijten? In de Tiroler Zugspitz Arena kun je iedere donderdag, zaterdag en zondag (02.09.2018 - 07.10.2018) ontbijten in de Almkopfbahn van Bichlbach. Geniet van een prachtig uitzicht op de Zugspitze én van een glas prosecco en regionale specialiteiten.

Ontbijten in de Almkopfbahn
In de Tiroler Zugspitz Arena kun je in de Almkopfbahn ontbijten (Foto: © Tiroler Zugspitz Arena)
Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips