7 almen om te bezoeken in de herfst

7 almen om te bezoeken in de herfst

11 september 2017

door Thijs in Bestemmingen

De zomer komt ten einde en het duurt niet lang meer, voordat de bladeren van de bomen verkleuren en de bergweides een gouden glans krijgen. Niet alleen bij ons is het herfst, ook in de Alpen. Misschien denk je niet direct aan een herfstvakantie in de Alpen, maar ook dit jaargetijde is perfect om naar de Alpen af te reizen. Heerlijk om te wandelen en om te fietsen. In dit blog hebben we 7 almen op een rijtje gezet waar je in de herfst ook goed kunt toeven. Niet alleen om de activiteiten, maar ook om het landschap en de lokale specialiteiten.

#1. De Eggeralm in Karinthië

Het Almdorf op de Eggeralm ligt in het zuiden van Karinthië. Vanaf hier kun je een prachtige wandeling maken naar de top van de 1999 meter hoge Poluding. Eenmaal terug kun je in een gezellige berghut genieten van de Gailtaler Almkäse, een bergkaas die men hier produceert. Je kunt de Eggeralm met de auto bereiken.

#2. De Gindelalm in Beieren

De Gindelalm bestaat uit drie bergweides. De alm ligt in Beieren en is met de fiets of te voet bereikbaar vanaf de Tegernsee en de Schliersee. Stuk voor stuk zijn de almen prachtig om te zien en hebben ze hun eigen charmes en kenmerken. Ook geniet je hier van mooie uitzichten op onder andere de Aiplspitz, Breitensten en de Wendelstein.

#3. Alpe Weissenfluh in Vorarlberg

Op Alpe Weissenfluh beleef je het hele jaar door allerlei leuke activiteiten. De Alm ligt vlagbij Dornbirn, in de provincie Vorarlberg. Dit is dé ideale bestemming voor liefhebbers van lekker eten. In de Stube van gastvrouw Rita Madlener geniet je van de lekkerste specialiteiten in een huiselijke sfeer.

#4. De Hintereggeralm in Steiermark

De Hintereggeralm ligt vlakbij het plaatsje Liezen in de provincie Steiermark. De alm is bereikbaar via de Phyrnpas en biedt een prachtig uitzicht op de Grimming en Niederen Tauern. Breng zeker een bezoek aan de Klinkhütte. Hier kun je allerlei traditionele gerechten proberen


#5. De Geisleralm in Zuid-Tirol

De Dolomieten zijn ook in de herfst prachtig om te zien. Het is dan ook meer dan de moeite waard om op deze alm van het prachtige uitzicht op deze indrukwekkende berggroepen te genieten. Je kunt hier de Adolf-Munkel route wandelen, of gewoon genieten van het uitzicht bij de Geislerhütte. Geniet hier van een goed glas wijn en een echte Zuid-Tiroler bergmaaltijd.

#6. De Thaurer Alm in Tirol

De Thaurer Alm ligt vlakbij Innsbruck. Je kunt de bergweide bereiken via een mooie wandeling door het bos. Deze is ook goed te doen voor families met kinderen. Op de alm geniet je van uitzichten op de toppen van de Habicht, Serles, Parscherkofel en Glungezer. Sommige zijn zelfs voorzien van een laagje sneeuw! Wil je hierna nog verder wandelen? Wandel dan verder via de Vintl Alm en de Rumer Alm naar de Arzler Alm.

#7. Het Wetterkogelhaus in Niederösterreich

De Hochwechsels is een 1743 meter hoge berg, gelegen op de grens van Steiermark en Niederösterreich. Met de Mountainbike kun je vanaf hier afdalen vanaf de St. Corona met de stoeltjeslift naar de Almrauschhütte en vervolgens fietsen naar het Wetterkogelhaus, of je kunt vanaf de Rabl-Kreuz-Hütte fietsen over de tolweg. Op de top van de berg kun je bij helder weer helemaal naar Slovenië kijken en in de berghut geniet je van lokale specialiteiten.

Welke almen heb jij bezocht in de herfst?

Zomervakantie tips