Skip to navigation Skip to main content
Talkessel Reutte
© Naturparkregion Reutte / Michael Böhmländer
Oostenrijk

Vakantie Reutte

  • Middeleeuws dorp met vele attracties midden in een natuurregio
  • Omgeven door vijf kristalheldere meren
  • Gelegen midden in Naturparkregion Reutte
  • Historische bezienswaardigheden in het dorp

Direct aan de rivier de Lech bevindt zich het dorp Reutte, gelegen in het gelijknamige natuurpark. Cultuur en natuur komen hier samen en geven garantie op een veelzijdige zomervakantie in Tirol. Het plaatsje is een verzameling van historische gebouwen en beschilderde huizen die ooit geïllustreerd zijn door een lokale kunstenaar, en het dorp telt dan ook een aantal bijzondere bezienswaardigheden.

De oude kloosters en het eeuwenoude Grünes Haus, dat nu een historisch museum is, houden de middeleeuwse identiteit van Reutte in stand. Desondanks beschikt het dorp over vele moderne voorzieningen zoals mooie hotels en restaurants.

Hangbrug Highline179

Ieder jaar vinden er in Reutte een reeks van evenementen plaats die in het teken van de Middeleeuwen staan. Deze gebeurtenissen vinden dan ook op geheel passende wijze plaats bij de ruïne van kasteel Ehrenberg. Het kasteel is buiten de festiviteiten om ook open voor bezoek en niet alleen is het mogelijk om het bouwwerk van binnen te bewonderen, ook is het een leuke attractie voor kinderen. Er worden speurtochten georganiseerd, er is buiten een grote speelruimte en waaghalzen kunnen het nabijgelegen Fort Claudia bezoeken middels de hangbrug Highline179, die op een hoogte van 115 meter boven de grond hangt, en dat overigens een van de meest spectaculaire hangbruggen in de Alpen is.

Talrijke activiteiten in Naturparkregion Reutte

Met een ligging in Naturparkregion Reutte is het dorp een uitstekende bestemming voor een vakantie in de natuur. Een netwerk van ruim 400 kilometer aan wandelpaden bieden uitkomst voor iedere wandelaar. Ook aan waterpret is er geen gebrek, want de omgeving telt naast de wilde rivier Lech ook nog vijf bergmeren, die ieder over helder en drinkbaar water beschikken, en waar tijdens zomerse dagen verkoeling kan worden gezocht. De Plansee is één van de grootste meren van Tirol en heeft een ruim aanbod aan water-, speel- en sportactiviteiten. Met het kristalheldere water en een zicht onderwater dat tot wel 25 meter reikt, is het meer bijzonder uitnodigend om in te gaan duiken. De omgeving verkennen kan uiteraard ook door middel van het maken van een kano- of boottocht op het meer.

Weer in Reutte

Vandaag

Bewolkt en gestage regenval

Bewolkt en gestage regenval
9 / 16

Vorstgrens

2500 meter

Regen

14 mm

Morgen

Bewolkt en enige tijd regen

Bewolkt en enige tijd regen
7 / 12

Vorstgrens

2141 meter

Regen

5 mm
Toeristeninformatie voor Reutte
Name Tourismusverband Naturparkregion Reutte
Telefoon 62336
Algemene informatie
Aantal inwoners 6498
Autovrij centrum
Afstand vanaf Antwerpen ca. 769 km
Hoogte dorp 853
Aantal toeristenbedden 1644
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden 1
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 10
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 48
Bars & cafés 11
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken 4
Casino
Theater
Ballonvaart