Vakantie Fulpmes (Oostenrijk)

© TVB Stubai Tirol / Andre Schönherr

Een ideale bestemming voor een actieve vakantie in de natuur

 • Een ideale bestemming voor families met kinderen
 • Ontdek bergwereld Schlick 2000 en de rest van het Stubaital
 • Prachtige wandelingen, fietstochten en klimroutes mogelijk

Fulpmes ligt op een hoogte van 937 meter, middenin het Stubaital in Tirol. Het dorp ligt aan de voet van bergwereld Schlick 2000 en biedt vanuit meerdere punten een schitterend uitzicht op de bergen. Fulpmes is een ideale bestemming voor families met kinderen en actieve vakantiegangers. In het dorp en in de omgeving zijn tal van sportieve en recreatieve activiteiten mogelijk. Gezinnen, wandelaars, klimmers, mountainbikers en andere bergliefhebbers zullen hier een hele fijne vakantie beleven.

Fulpmes wordt voor het eerst genoemd in het jaar 1286. Nog niet officieel als Fulpmes, maar als Vultmeis. Namen die daarna ook nog volgen, zijn Wultmeins en Vulpes. Fulpmes heeft in de loop der eeuwen een belangrijke rol gespeeld in de ijzerwinning- en industrie. Tegenwoordig is Fulpmes vooral populair vanwege de vele activiteiten die er mogelijk zijn. Het hele jaar door trekken vakantiegangers naar het dorp om van alle mogelijkheden te kunnen genieten.

Wandelen in Fulpmes

Fulpmes, maar eigenlijk het gehele Stubaital, is een ideale bestemming voor een wandelvakantie. In de bergen en in het dal ligt een uitgebreid netwerk aan goed gemarkeerde wandelpaden voor alle niveaus. Er zijn onder andere huttentochten, themawandelingen en rondwandelingen mogelijk. Ook zijn er een aantal speciale wandelroutes voor families. Tips voor wandelen in Fulpmes zijn:

- De WildeWasserWeg: deze wandeling mag u echt niet overslaan. In drie etappes, die allemaal op één dag te wandelen zijn, ontdek u de waterwereld van het Stubaital en breng u een bezoek aan de Grawa Waterval. De wandeling is 10 km lang en middelzwaar van niveau.
- De Seven Summits: deze zeven bergen zijn voor de inwoners van het Stubaital de meest belangrijke. In zeven verschillende wandelroutes kun u ze allemaal bewonderen. De bergen hebben allemaal een eigen verhaal en onderweg geniet u van schitterende uitzichten. Nadat alle zeven wandelingen zijn voltooid, kun u een prijs ophalen bij de lokale VVV. Let op: de wandelingen zijn verschillend van niveau.
- De Stubaier Höhenweg: dit is het meest hooggelegen wandelpad van het Stubaital. In zeven etappes wordt er van berghut naar berghut gewandeld. De route biedt indrukwekkende uitzichten op het dal en de omringende bergwereld. De wandeling is zwaar van niveau en heeft een lengte van 56,8 kilometer (4646 meter klimmen, 4514 meter dalen).

Wandelen in het Stubaital
Je kunt heerlijk wandelen in de omgeving van Fulpmes (Foto: © TVB Stubai Tirol, Andre Schönherr)

Fietsen, mountainbiken en e-biken in Fulpmes

Vanuit Fulpmes heb u toegang tot de ruim 720 kilometer aan fietspaden, wielrenroutes en mountainbiketrails in het Stubaital. Daarbij kunnen zo'n 13.000 hoogtemeters worden overwonnen. Alle routes zijn aangelegd volgens het mountainbikemodel van Tirol en zijn goed bewegwijzerd. Natuurlijk kan er met de e-bike bijna overal worden gefietst, maar er zijn ook acht speciale e-bike routes aangelegd. Maak u er een echte fietsvakantie van, dan kun u ervoor kiezen om te overnachten in speciale fietshotels. Hier zijn fietsenstallingen en materiaal voor onderhoud en schoonmaak van de fiets aanwezig. Daarnaast is het mogelijk om met een gids op stap te gaan en kunnen er fietsen in het dorp gehuurd worden.

Een familievakantie in Fulpmes

Fulpmes staat bekend als een kindvriendelijke bestemming. Vanuit het dorp heb u vrijwel direct toegang tot de bergwereld Schlick 2000. Families kunnen hier een aantal themawandelingen maken, waaronder de Baumhausweg. Deze eenvoudige wandelroute heeft een lengte van vijf kilometer en neemt u onderweg mee langs vijf boomhutten met elk een ander thema. Een andere tip is de BIG Family Stubai zomerclub. Voor kinderen van vijf tot en met dertien jaar is hier een speciaal zomerprogramma, waarbij de kleintjes spelenderwijs kennis maken met de natuur. Op een warme of regenachtige dag is een bezoek aan het StuBay Freizeitcenter aan te raden. Niet alleen bevat dit complex meerdere binnenzwembaden, er is ook een buitenzwembad met grote ligweide, speeltuin en beachvolleybalveld aanwezig.

Boomhuttenpad Fulpmes
Het boomhuttenpad is een wandeling voor de hele familie (Foto: © TVB Stubai Tirol, Andre Schönherr)

Bergliften in de zomer

Zomers kun u vanuit Fulpmes gebruik maken van de Kreuzjochbahn I&II. Vanaf het midden- en het bergstation kun u allerlei mooie wandel- en mountainbiketochten maken of aan andere activiteiten deelnemen. De Kreuzjochbahn I&II is geopend van begin juni tot begin oktober van 09.00 uur tot 17.00 uur. In een aantal dagen voor en na de zomeropening is de lift alleen tot het middenstation geopend. Daarnaast zijn er een aantal bergliften in de andere dorpen geopend.

Tips voor een vakantie in Fulpmes

- In Fulpmes spreekt men met een dialect. Als u goed luistert, kun u een rollende ‘R’ in de woorden horen. Dit is anders dan elders in Tirol.
- Maak een ritje in de Stubaitalbahn. Deze elektrische tram verbindt al meer dan 100 jaar Fulpmes met Innsbruck.
- Verblijf u in één van de partneraccommodaties in Fulpmes, dan krijg u de Stubai Super Card gratis bij u verblijf. Met deze kaart geniet u van aantrekkelijke kortingen, mag u gratis van bepaalde bergliften gebruik maken en kun u één keer per week gratis rodelen. Verblijf u niet bij een partneraccommodatie, dan kun u deze kaart kopen.
- Bezoek zomers de ijsgrot en het uitzichtplatform ‘Top of Tyrol’ op de Stubaier Gletscher. Tot begin juni kan hier zelfs nog geskied worden!
- Bezoek het uitzichtplatform StubaiBlick op Schlick 2000 en wandel de 1 km lange panoramaweg.
- In Fulpmes, maar eigenlijk in het gehele Stubaital, liggen een grote hoeveelheid klimroutes en klimparcoursen. Ook ligt hier het Adventure Park. Dit park behoort tot het grootste bosklimpark in Tirol en bestaat uit 13 verschillende klimparcoursen. Een bezoek aan dit park is niet alleen leuk voor actieve klimmers, maar ook voor families met kinderen.
- Tijdens een verblijf in Fulpmes krijg u bij een overnachting een gratis gastenkaart. Deze kaart biedt aantrekkelijke kortingen en een aantal gratis extra's.

Vraag nu gratis een brochure aanAccommodatie aanvraag bij VVV

Boek een activiteit met CheckYeti:

Algemene informatie

Aantal inwoners 4281
Autovrij centrum Nee
Afstand vanaf Utrecht 903 km
Hoogte dorp 937m
Aantal toeristenbedden 2157

Tip van de redactie

Uitgaan & vrije tijd

Aantal restaurants 13 Aantal discotheken 0
Aantal bars 3 Is er een casino? Nee
Aantal bioscopen 1 Is er een theater? Ja
Is er een concertzaal? Ja Zijn er luchtballonvaarten? Nee

Winkelen

Aantal souvernirwinkels 3 Aantal modewinkels 3
Aantal sportwinkels 5 Aantal overige winkels 1
Is er een bank? Ja Is er een geldautomaat? Ja
Is er een postkantoor? Ja Is er een internetcafé? Ja
Is er publieke WIFI? Ja Aantal supermarkten 3

Wellness & Sport

Is er een wellness centrum?? Ja Is er een fitnesscentrum? Ja
Is er een solarium? Ja Is er een volleybalveld? Ja
Zijn er thermale baden? Ja Is er een tennisbaan? Ja
Zijn er massagemogelijkheden? Ja Zijn er mogelijkheden voor paragliding? Ja
Aantal openlucht zwembaden? 1 Is er een basketbalveld? Ja
Is er een openbare sauna? Ja

Activiteiten Fulpmes

 • Wandelen

  Wandelen

  Informatie over wandelen in Fulpmes. Routes, huttentochten, berghutten en meer.

  Lees verder

 • Fietsen

  Fietsen

  Lees meer over fietsen en mountainbiken in Fulpmes. Trails, routes en meer.

  Lees verder

 • Familie

  Familie

  Met het gezin op vakantie in Fulpmes. Tal van activiteiten voor jong en oud.

  Lees verder


Bekijk alle activiteiten >

Zomervakantie tips

Weer Fulpmes

Vandaag Morgen Overmorgen
-7° -5° -6°

Locatie

-->