Vakantie Centraal Noorwegen (Noorwegen)

Centraal Noorwegen

Vakantiegangers die naar Noorwegen trekken, laten Centraal-Noorwegen (Trøndelag) vaak links liggen. Ze kiezen voor Noord-Noorwegen met de Noordkaap of voor de fjorden van Fjell Noorwegen. Toch heeft Centraal-Noorwegen ook het nodige te bieden! De rivier de Namsen staat bekend om de vele zalm, er vallen prachtige gletsjertochten te ondernemen en er is een groot aanbod van natuurparken. Populaire natuurparken in Centraal-Noorwegen zijn Rondane, Ormtjernkampen, Jotunheimen en Dovre.

Op cultureel gebied is Røros een stadje dat u niet mag missen. Røros is een oud mijnstadje dat nog vrijwel geheel in oorspronkelijke staat valt te aanschouwen en tot de UNESCO-lijst van Werelderfgoederen behoort. Trek u meer naar de kust dan ontdek u een wereld vol fjorden, eilanden, vissersdorpjes, vuurtorens en haventjes. In het binnenland vind u een gevarieerd landschap met rivieren en bergen.

Dorpen in Centraal Noorwegen

name

Centraal-Noorwegen staat beter bekend als Trøndelag en ligt in het hart van het land. Het is een overgangsregio van het ‘drukkere’ zuiden naar het minder bevolkte noorden van Noorwegen. In tegenstelling tot veel andere regio’s is het landschap hie...Lees meer over Trøndelag (Centraal Noorwegen)

Locatie

Zomervakantie tips