Skip to navigation Skip to main content
Wandelen Kitzbuheler Alpen
© TVB Kitzbüheler Alpen, Erwin Haiden

Wandelen in de Kitzbüheler Alpen: tips & routes

Met hoge toppen, kleurrijke dalen, waanzinnige uitzichten en meer dan 2500 km aan wandelpaden is het niet verwonderlijk dat je fantastisch kunt wandelen in de Kitzbüheler Alpen. Van uitdagende meerdaagse-routes tot geleidelijke wandeltochten door rust en natuur en van spannende trails tot idyllische paden... Er is ontzettend veel te ontdekken in de Oostenrijkse bergregio! Wij geven je een paar leuke tips voor als je gaat wandelen in de Kitzbüheler Alpen.

Van wandelen naar de top van de huisberg Hohe Salve tot het verkennen van de andere pieken van de Kitzbüheler Alpen... De Oostenrijkse regio is ontzettend divers en biedt daardoor talloze verschillende wandelmogelijkheden. Ga met een lokale gids op pad die je naar de mooiste plekjes en uitzichten brengt, of trek er zelf op uit en ontdek de bergregio al wandelend. Met honderden kilometers aan wandelroutes is er aan mooie tochten absoluut geen gebrek. Lijkt het jou leuk om te gaan wandelen in de Kitzbüheler Alpen? Dan helpen wij je vast op weg met een aantal hele leuke tips om te onthouden!

Tips voor als je gaat wandelen in de Kitzbüheler Alpen

Dit wil je doen: de KAT Walk

Absolute aanrader voor bergliefhebbers die veel prachtige plekken van de Kitzbüheler Alpen willen ontdekken tijdens hun wandelvakantie, is de KAT Walk. De Kitzbüheler Alpen Trail, oftewel KAT Walk, is een meerdaagse-wandeltocht die je al het moois laat zien dat het Tiroolse berglandschap te bieden heeft. Er zijn verschillende varianten van de lange-afstandswandeling, waardoor je het zo uitdagend kunt maken als je zelf wilt. Bovendien kun je bij beiden het aantal kilometers inkorten door op sommige etappes de lift te nemen. Welke variant je ook kiest, je wandelt altijd zonder bagage, want die wordt vast voor je naar je accommodatie gebracht. Tussen de etappes door overnacht je in knusse berghutten. De ultieme bergbelevenis, als je het ons vraagt!

Wandelen in de Kitzbüheler Alpen
© TVB Kitzbüheler Alpen, Erwin Haiden

Naar de top

Je omver laten blazen door de meest spectaculaire uitzichten tijdens het wandelen in de Kitzbüheler Alpen? Dan wil je op weg naar de top. Niet alleen de route ernaartoe is mooi, het uitzicht dat je dan te wachten staat, is ongetwijfeld onvergetelijk. Er zijn verschillende letterlijke en figuurlijke hoogtepunten voor op je lijstje. Ben jij hier al eens naar boven geklommen?

Routes voor op je lijstje

Met 2500 km aan wandelroutes is het logisch dat je misschien niet weet welke je tocht echt wilt maken als je gaat wandelen in de Kitzbüheler Alpen. Naast bovenstaande tips, hebben we daarom nog een paar mooie routes voor je uitgelicht die zeker de moeite waard zijn. Zet deze tochten maar op je lijstje! 

Wandelen Zonsondergang
© TVB Kitzbüheler Alpen, Erwin Haiden

Koasa Trail: meerdaagse wandeltocht

Naast de KAT Walk is ook de Koasa Trail een aan te raden meerdaagse-wandeltocht. Deze wandeling leg je af in vijf etappes die allemaal door de vakantieregio St. Johann in Tirol voeren. Je wandelt in totaal 86 km, stijgt, ruim 4600 m en het hoogste punt ligt op 1800 m.

Etappe 6
© TVB Kitzbüheler Alpen, Erwin Haiden

Waiwi: drie dagen door het Pillerseetal

Van Waidring tot de Wildseeloder, dat is de meerdaagse tocht Waiwi door het Pillerseetal. In drie etappes wandel je 50 km, 3200 hoogtemeters en vijf bergtoppen, en ontdek je te voet de mooiste plekken van de Kitzbüheler Alpen.

Deze special is geschreven in samenwerking met Kitzbüheler Alpen.