Skip to navigation Skip to main content

De leukste activiteiten met kinderen in Katschberg Lieser-Maltatal

54413 - De leukste activiteiten met kinderen in Katschberg Lieser-Maltatal (2)
© Tourismusregion Katschberg-Rennweg

Voor een actieve vakantie met kinderen ben je in de regio Katschberg Lieser-Maltatal aan het juiste adres. Behalve dat je hier heerlijk de natuur in kunt trekken, zijn er ook genoeg activiteiten mogelijk. Van wandelen tot ponyrijden en van klimmen tot verschillende speelparken, verveling is hier in elk geval niet aan de orde. Niet zo gek ook dat er ieder jaar weer vele families naar deze Oostenrijkse regio komen. Benieuwd wat je nu echt niet mag overslaan tijdens je zomervakantie hier? We zetten de leukste activiteiten met kinderen in Katschberg Lieser-Maltatal hieronder voor je op een rijtje.

Familievakantie in Katschberg Lieser-Maltatal

Vakantieregio Katschberg Lieser-Maltatal ligt op de grens van de deelstaten Karinthië en Salzburgerland, op een kleine 1000 km van Brussel, en bestaat uit de vier dorpen Katschberghöhe, Rennweg, Gmünd, Malta, Krems en Trebesing. Aan de ene kant kun je terecht in National Park Hohe Tauern en aan de andere kant ligt Biosphärenpark Nockbergen, dus aan indrukwekkende natuur geen gebrek. Niet zo gek dus dat het een geliefde bestemming is bij jong en oud. Wanneer je op familievakantie bent in Katschberg Lieser-Maltatal hoeft geen dag hetzelfde te zijn, zoveel is er mogelijk. Natuurlijk kan jong en oud zich vermaken met een fijne wandeling in de bergen, maar daarnaast is er nog veel meer mogelijk. Zeker voor gezinnen met kinderen is dat ideaal, want met genoeg afwisseling houd je een bergvakantie leuk voor ze. Dat is in deze Oostenrijkse regio dus geen enkel probleem. De leukste activiteiten die je hier met kinderen kunt ondernemen, vind je in dit blog.

Meer over een vakantie met kinderen in Katschberg Lieser-Maltatal

54413 - wandelen in katschberg is absoluut een aanrader voor families met kinderen (2)
© Tourismusregion Katschberg-Rennweg

1. Pak de Aineckbahn omhoog voor een wandeling op de 2220 hoge Aineck

De beste manier om de natuur te ontdekken is natuurlijk te voet. Heerlijk wandelen in de frisse berglucht en genieten van al het moois om je heen. Ook als je met kinderen in Katschberg Lieser-Maltatal bent, kun je mooie wandelingen maken. En als je het eerste stuk met de lift omhoog gaat, overbrug je toch een hoop hoogtemeters op een dag. Families in de regio kunnen het best met de Aineckbahn omhoog gaan. Op de 2220 hoge huisberg van de regio, de Aineck, liggen tal van familievriendelijke wandelroutes. Deze zijn niet te lang en overbruggen niet te veel hoogtemeters, waardoor dit ook met wat kleinere kinderen een leuke activiteit is. Alleen al het ritje met de lift omhoog is een hele belevenis voor de kleintjes!

Alle familiewandelingen in Katschberg Lieser-Maltatal

2. Maak een ritje in Katschi's Goldfahrt

Jong of oud, zomerrodelbanen zijn altijd leuk. Ook in Katschberg kun je 's zomers rodelen en wel op Katschi's Goldfahrt. Dit is niet zomaar een rodelbaan, maar eentje die je meeneemt in de geschiedenis van de mijnbouw in de regio. Tijdens het zomerrodelen wordt je meegenomen door het huis van de goudzoeker, zoef je over een kronkelend bospad en door donkere tunnels en kom je uiteindelijk uit bij de goudzoeker. Kortom een avontuurlijke rit en gegarandeerd plezier voor jong en oud. Je kunt er zelfs een heel uitje van maken. De helling waar Katschi's Goldfahrt is gebouwd ligt uit de wind en je vindt er ook nog twee gezellige hutten waar je heerlijk kunt ontspannen. Kinderen vanaf 7 jaar mogen alleen in een rodel, iedereen onder de 7 jaar mag onder begeleiding van een volwassenen rodelen.

54413 - katschi s goldfahrt is een leuk uitje voor kinderen in katschberg (2)
© Tourismusregion Katschberg-Rennweg, Franz Gerdl

3. Bezoek de Ponyalm

Een van de leukste activiteiten die je met kinderen in Katschberg Lieser-Maltatal kunt doen is namelijk een bezoekje brengen aan de Ponyalm in het beschermde natuurgebied Gontal. De naam zegt het al, ze hebben hier zowel pony's als paarden die je kunt aaien, kunt verzorgen of waar je een ritje op kunt maken. Absoluut een aanrader voor de kleine berg- en paardenliefhebbers. Verder vind je bij de Ponyalm nog een kinderboerderij, panoramawandeling, speeltuin en het ezeltje Fridolin. Meer dan genoeg te beleven dus voor de kinderen. Je kunt de Ponyalm te voet bereiken, maar ze hebben ook een andere leuke optie. Het is namelijk ook mogelijk om met een paardenkoets, de Ponyalmexpress, de hut te bereiken. Dat maakt het hele uitje echt compleet.

4. Leef je uit in KinderErlebnisWelt Katschhausen

Een bezoekje aan Katschhausen behoort zonder twijfel in dit lijstje met leukste activiteiten voor kinderen in Katschberg Lieser-Maltatal. Dit speelpark is ontworpen aan de hand van illustraties van de Karinthische ontwerper Michaela Fink en zorgt gegarandeerd voor genoeg vermaak. In de beleveniswereld ontdekken de kids de geschiedenis van de Katschlinge. Samen met Katschlinchen, Katschling Junior en Papa en Mama Katschling leren ze spelenderwijs meer over de natuur in de regio en moeten ze puzzels en raadsels oplossen. Het puzzelboekje is te krijgen bij de VVV-kantoren in Katschberg en Rennweg en bij het paardencentrum naast Katschhausen. Lukt het de kinderen alle puzzels op te lossen, dan ontvangen ze bij inlevering een kleine verrassing. KinderErlebnisWelt Katschhausen bestaat onder andere uit een speelpark met verschillende toestellen, een kinderboerderij en een waterspeelplaats.

54413 - blije familie in katschhausen een van de leukste activiteiten voor kinderen in katschberg (2)
© Tourismusregion Katschberg-Rennweg, Fritz Breidenbach

5. Ga klimmen en klauteren in Adventurepark Katschberg

Zijn je kinderen toe aan een beetje adrenaline en uitdaging? Ga dan naar Adventurepark Katschberg, waar ze op hoogte kunnen klimmen en klauteren. Hier zijn tussen de bomen verschillende parcoursen uitgezet met ruim 200 stations, die tussen de 1 en 20 meter hoogte hangen. Je kunt kiezen uit 15 stations van verschillende hoogtes en moeilijkheidsgraden, zodat van alle leeftijden hier een leuke uitdaging vindt. Sla ook zeker niet een van de twee Flying Fox Parcoursen over. Je vindt het Adventurepark Katschberg in het centrum van Katschberg, tegenover Falkensteiner Hotel Cristallo en naast restaurant Stamperl.

6. Pak de Elektro Tschu-Tschu-Bahn naar het Pöllatal

Wil je naast al die speelparken ook nog een beetje natuur zien? Pak dan de Elektro Tschu-Tschu-Bahn naar het Pöllatal. Vanuit Rennweg is dit beschermde natuurgebied eenvoudig te bereiken, zeker wanneer je de Elektro Tschu-Tschu-Bahn pakt. Deze elektrische trein rijdt door het Pöllatal en de rit is met recht bezienswaardig te noemen. Je rijdt door een van de meest indrukwekkende beschermde natuurgebieden van Karinthië, dat met 3168 hectare ook nog eens de grootste is van de deelstaat. De Elektro Tschu-Tschu-Bahn leidt je langs de Lieser bergbeek en de bijbehorende Bacherlebnisweg, een speelse themawandeling door het dal. In het Pöllatal kun je prachtig wandelen, waaronder dus de themaroute Bacherlebnisweg, maar ook picknicken is een absolute aanrader. Liever bij een fijne berghut eten? Stop dan bij de Schoberblickhütte of Kochloffelhütte. Beiden zijn bereikbaar met de Elektro Tschu-Tschu-Bahn of te voet via de Bacherelebnisweg.

54413 - een ritje met de elektro tschu tschu bahn is absoluut een van de beste activiteiten met kinderen in katschberg (2)
© Tourismusregion Katschberg-Rennweg

7. Speel met water in Wassererlebnispark Fallbach im Maltatal

Spelen met water is altijd leuk, hoe oud je ook bent en zéker op warme zomerdagen. Hiervoor is een bezoekje aan het Wassererlebnispark Fallbach een van de leukste activiteiten voor kinderen in Katschberg Lieser-Maltatal. Dit waterpark ligt bij de hoogste, vrijvallende waterval van Karinthië: de Fallbach Malta. Hier klettert het water vanaf 200 meter hoogte naar beneden, een indrukwekkend spektakel om te zien. Na een bezoekje aan de waterval is het tijd om zelf met water te spelen in het Wassererlebnispar Fallbach. Hier vind je meer dan 20 speelstations, van een waterlabyrint tot een wiebelbrug, boomhutglijbaan en nog veel meer. Zo hoeven kinderen zich hier geen seconde te velen.

8. Slecht-weer-tip: TheCage Indoor sporthal

Natuurlijk hoop je dat je mooi weer hebt tijdens je zomervakantie in de bergen. Helaas is dit het enige waar we geen invloed op hebben en kan het dus zijn dat je een regenachtige dag hebt tijdens je vakantie. Gelukkig is ook daar een oplossing voor, namelijk TheCage. Dit is een 450 m2 grote indoor speelhal waar actie, plezier en adrenaline centraal staan. Je kunt je hier onder andere uitleven op de klim- en bouldermuur, op trampolines en het fietsparcours. Zo kun je ook op slecht-weer-dagen een leuke dag met de familie hebben.

Hier vind je alle activiteiten voor kinderen in de regio Katschberg Lieser-Maltatal

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Katschberg.

Zomer Jahna

Over Jahna

Zodra Jahna de eerste toppen ziet verschijnen, wordt ze enthousiast. Hoewel ze een echte skiër in hart en nieren is, kan Jahna ook ontzettend genieten van de bergen in de zomer. Pittige wandeltochten, mountainbiken of een ritje in een zomerrodelbaan: je kunt Jahna ervoor bellen.