Skip to navigation Skip to main content

Suppen in de bergen: 8 mooie plekken

53628 - Suppen in de bergen: 8 mooie plekken (2)

Het is geen geheim dat de bergen zich uitstekend lenen voor een sportieve uitdaging. Voor de sportactiviteiten bieden niet alleen de bergen zelf uitkomst. Wat dacht je van de schitterende bergmeren? Door de aangename watertemperaturen kunnen watersportliefhebbers hier in de zomer prima uit de voeten. Ook is er gelegenheid om te suppen in de Alpen, voor de mensen die actief willen zijn op het water. Maar waar kun je dit doen en wat is de suppen eigenlijk? Dit zijn een paar van de mooiste bestemmingen om te suppen in de bergen

Suppen, wat is dat nou eigenlijk?

De mogelijkheid om te gaan suppen, leuk hoor,  maar wat is nou eigenlijk precies? Suppen is nog een vrij onbekende sport, ondanks dat het steeds vaker gedaan wordt, ook in Nederland. Stand Up Paddling, ofwel SUP afgekort, wordt staand op een soort surfboard gedaan zoals de naam al doet vermoeden. Coördinatie, evenwicht en ritme zijn van groot belang bij deze watersport. Je beweegt je voort met een peddel door de meren of door de zee, door de golven wordt dit laatste wel een stuk uitdagender. Suppen biedt in de zomervakantie in de bergen een mooie combinatie van ontspanning en sport. Het is niet alleen rustgevend doordat je je bevindt op kristalhelder water tussen de indrukwekkende bergtoppen, maar ook nog eens een goede workout en training van je spieren. Hieronder vind je een aantal van de allermooiste plekken om te suppen.

#1. Trentino, Italië: Gardameer

Het Gardameer in Italië, dat erg geliefd is onder vele toeristen, is de perfecte plek om te gaan suppen of een andere watersport te beoefenen. Sowieso telt Italië een aantal van de mooiste bergmeren om vakantie te vieren. Het Gardameer biedt de ideale omstandigheden om te suppen, dankzij het enorme wateroppervlak. In de ochtend is het water nog rustig, dus dit is een goede tijd voor beginnende suppers om lekker te gaan oefenen, voordat wind Ora komt aanwaaien en het een stuk pittiger wordt (óf leuker). Als je de inhammen en omliggende kloven van het Gardameer wil bewonderen, sup dan naar de kanten. Tip: bij Sup Club Riva del Garda kun je elke woensdagavond een half uur in groepsverband gaan suppen tijdens de zomermaanden.

53628 - suppen bij het gardameer (2)
Geniet van de vele supmogelijkheden bij het Gardameer

#2. Graubünden, Zwitserland: Meer van St. Moritz

Suppen tijdens de eerste zonnestralen van de dag op het meer van St. Moritz zorgen voor ultieme rust en ontspanning. De Maloja-wind steekt de kop op in de middag, dus is het van belang dat je in de ochtend gaat suppen. Ondanks het feit dat je misschien geen vroege vogel bent is één ding zeker: je hebt in ieder geval een uitstekend begin van je dag. Boards worden verhuurd bij het meer, en voor de variatie kun je ook uitrusting voor andere sporten huren.

#3. Karinthië, Oostenrijk: Klopeinersee

De Klopeinersee is de ideale plek om je supboard tevoorschijn te halen of om er een te huren. Dankzij de ligging in het zonnige zuiden kan het water zomers wel 28 graden worden en is de Klopeinersee een van de warmste meren in Oostenrijk. Tochten met een gids horen tot de mogelijkheden, maar gewoon les nemen kan natuurlijk ook. Suppen is hier gratis als je in bezit bent van de Aktiv Card Südkärnten. Een overnachting bij een van de deelnemende locaties zorgt ervoor dat deze kaart je helemaal niets kost.

#4. Haute-Savoie, Frankrijk: Meer van Annecy

Het schitterende meer van Annecy, aan de voet van de Franse Alpen, biedt ook prachtige supmogelijkheden. Het water van dit meer kenmerkt zich door de absolute puurheid, omdat het van smeltwater van een gletsjer komt. Suppen kan hier door een reservering te maken bij Ncy Sup. Deze organisatie organiseert een heel programma en verhuurt ook nog eens sup boards. Ncy Sup organiseert wedstrijden, er kan sup-yoga gedaan worden en de dag wordt afgesloten met spelletjes en een barbecue voor het hele gezin.

#5. Tirol, Oostenrijk: Achensee

Suppen op de Oostenrijkse Achensee, het grootste meer van Tirol, is echt geweldig. Glijden over het turquoiseblauwe water onder de brandende zon, is fantastisch. Tochten voor de echte fanatiekeling van zo’n 20 kilometer die het hele meer over gaan of tochten van slechts een paar kilometers; er zijn erg veel verschillende routes om te suppen. De route voor de fanatiekelingen start in Buchau en met de wind in je rug peddel je langs de prachtige kust. Aangeraden wordt om deze tour te doen als je al wat ervaring hebt in het suppen en om deze vroeg in de ochtend te beginnen.

53628 - achensee (2)
Het prachtige blauwe water van de Achensee

#6. Tirol, Oostenrijk: Pillersee

Omgeven wordt deze unieke suplocatie in de Oostenrijkse Pillersee door de Kitzbüheler Alpen. Garantie en ontspanning kun je hier vinden dankzij het smaragdgroene water en het imposante uitzicht. De planken kunnen worden gehuurd bij de kiosk aan het meer. Sup-yogasessies, waar je aan mee kunt doen, zorgen voor ultieme innerlijke rust. Suppen met je trouwste vriend, de hond, is mogelijk tijdens een sessie bij Sup’n’Fun. Wat wil je nog meer?

#7. Trentino, Italië: Molvenomeer

Op een hoogte van 850 meter, omgeven door de Brenta Dolomieten, ligt het Italiaanse Molvenomeer, waar je heerlijk kunt suppen. Beginnende en ervaren suppers hebben een fijne plek aan het meer, dat naast prachtige baaitjes, ook over heerlijk helder water beschikt. Mogelijkheden om sportieve activiteiten te ondernemen zijn er ook genoeg. Om het suppen onder de knie te krijgen is er de mogelijkheid om individuele lessen te boeken. Bij dit meer zijn er altijd geschikte plekken te vinden om te leren suppen, zelfs als het weer roet in het eten gooit.

53628 - geweldig uitzicht (2)
Geweldig uitzicht op het Molvenomeer

#8. Glarus, Zwitserland; Klöntalersee

Omgeven door groene bossen, enorme rotswanden en watervallen strekt de Klöntalersee in het Zwitserse kanton Glarus met diepblauw water zich uit tot diep in het dal. Vanaf je supboard kun je echt optimaal genieten van deze unieke plek. SupSwiss biedt hier de mogelijkheid om een tour te boeken, picknicken met een gegarandeerd fraai uitzicht is inbegrepen als je tijdens deze tour langs de kleine eilandjes en strandjes een rustmoment inlast.

Tijdens je zomervakantie leren suppen

Suppen is tijdens je zomervakantie niet alleen de perfecte activiteit om sport, beleving en ontspanning te combineren, het is ook fijn dat ervaring geen vereiste is om deze sport te beoefenen. Het warme water, de zon en de natuur zijn simpelweg voldoende om een onvergetelijke ervaring in de bergen mee te maken!

53628 - leren suppen (2)
Leren suppen tijdens je zomervakantie
Leren suppen image widget