Skip to navigation Skip to main content

Serfaus-Fiss-Ladis: 6 tips voor een bergvakantie

53627 - Serfaus-Fiss-Ladis: 6 tips voor een bergvakantie (2)

Wanneer je op zoek bent naar een actieve zomervakantiebestemming die perfect is voor de hele familie, dan is de vakantieregio Serfaus-Fiss-Ladis een aanrader. Deze drie dorpen zijn gelegen in het westen van Tirol en worden omringd door de bergen van de Samnaungroep en de Öztaler Alpen. Kindvriendelijkheid, een goede sfeer en veel mogelijkheden om activiteiten te ondernemen zijn enkele van de vele redenen om deze dorpen, die tussen de 1200 en 1400 meter hoog liggen, te bezoeken. Lees snel verder voor de zes beste tips voor een geslaagde en actieve zomervakantie in Serfaus-Fiss-Ladis.

#1. Wandelroutes voor het hele gezin

Als je gaat wandelen in de regio Serfaus-Fiss-ladis loop je over goede wandelpaden, over groene almweides en langs steile rotsen, terwijl je ook nog eens geniet van de heerlijk frisse berglucht. De meer dan 500 kilometers aan wandelpaden maken dat wandelen één groot feest is in Serfaus-Fiss-Ladis. Voor kinderen en families zijn er ook genoeg wandelpaden. Word bijvoorbeeld een avonturier bij een van de routes van schrijver Thomas Brezina. Zijn piratenpad, onderzoekspad en heksenpad zijn speciaal gemaakt voor kinderen, want zij moeten hier verschillende mysteries zien op te lossen. Als je toch meer zin hebt om te relaxen ga dan eens naar Erlebnispark Hög. Dit is een paradijs voor kinderen dankzij de vele houten speeltoestellen. Je vindt Erlebnispark Hög bij het middenstation van de Alpkopfbahn. En heb je nou zin in iets anders, ga dan eens waterfietsen in het natuurlijke zwemmeer de Högsee. Toe aan een pauze? Dan kun je heerlijk zitten met een hapje en een drankje op het terras van de Seealm Hög.

53627 -  (2)
Wandelen richting de Urgsee

#2. Maak een wandeling met de familie richting de Urgsee

De Urgsee is een klein meertje midden in het Urgtal. De wandeling die hier naartoe gaat is werkelijk prachtig en voor iedereen te doen, want hij duurt maar 20 minuten, en vertrekt vanaf het dalstation van de Almbahn. Je wandelt dwars door de natuur, terwijl je nog eens naar de kabbelende riviertjes kijkt en geniet van het geluid van de koebellen. Eenmaal terug aangekomen bij het dalstation ligt Schöngampalm. Hier kun je niet alleen heerlijk lunchen, maar ook nog eens mountainbikes huren. Hiermee kun je onder andere de 13 kilometer lange tocht terug naar Fiss met de fiets afleggen die 400 hoogtemeters overbrugt.

#3. Het bikepark van Serfaus-Fiss-Ladis

Mountainbikers kunnen ook hun lol op in dit gebied met tientallen kilometers aan trails. Beginners en de al wat meer ervaren mountainbikers hebben genoeg te doen op de trails, die op een hoogte liggen van 1200 tot wel 2600 meter. Zelfs het enorme bikepark is geschikt voor beginner en prof. Profs kunnen vette sprongen maken op de schansen en hellingen, of genieten van de vele hindernissen. Beginners kunnen oefenen in de trainingsarea, op de blauwe trails en kinderen in het kidspark. Daarnaast is er nog een pumptrack, slopestyle en een landing bag. Extra handig: de cabines van de gondel Waldbahn, die je naar dit bikepark brengt, zijn zo gemaakt dat je mountainbike gemakkelijk mee past.

#4. Een fietstocht naar het bergrestaurant Leithe Wirt

Fietspaden voor het hele gezin om er lekker relaxed op uit te gaan, vind je ook genoeg in Serfaus-Fiss-Ladis. Als je zonder al te veel moeite de steile bergen op wilt fietsen, is een e-bike huren een echte aanrader. Bij verschillende bikeshops kun je deze huren. Een aanrader is de vijf kilometer lange fietstocht richting bergrestaurant Leithe Wirt op 1650 meter hoogte. Deze route start bij het toerismebureau van Serfaus. En voor de e-bikers onder ons: Bergrestaurant Leithe Wirt heeft oplaadpunten om je e-bike op te laden, ideaal dus!

53627 - uitzicht serfaus fiss ladis (2)
geniet van het prachtige uitzicht in Sefaus-Fiss-Ladis

#5. Het klimpark in St. George-Rappenhaus

Klimliefhebbers opgelet! Serfaus-Fiss-Ladis is de ideale bestemming voor jullie, want er is ontzettend veel te doen in de regio. Wat dacht je bijvoorbeeld van het klimpark in St. Georgen-Rappenwand? Dit park heft 19 verschillende klimroutes, en de echte klimmer die fan is van de klettersport zal vooral te vinden zijn in het bovenste gedeelte. Families en kinderen voelen zich meer thuis in het onderste gedeelte van het park.

#6. Grote speeltuin Funpark Fiss

Funpark Fiss biedt avontuur voor jong en oud. Deze grote speeltuin met allerlei activiteiten is echt iets wat je bezocht moet hebben tijdens je vakantie in Serfaus-Fiss-Ladis. Neem bijvoorbeeld de Skyswing; in deze gigantische schommel ga je over de kop (als je durft)! Ook is er een zomerrodelbaan, hiermee sjees je met een hoge snelheid naar beneden. Voor de echte durfal is er ook nog de Fisser Flieger, hierin vlieg je met wel 80 km per uur door de lucht! Kinderen kunnen genieten in de kinderboerderij, de mega zandbak of het springkussen. Een andere leuke activiteit in Funpark Fiss is de tubebaan. Toe aan een pauze? Ga dan naar de relaxen op het zonneterras bij de gezellige berghut Möseralm.

53627 - kabelbaan serfaus fiss ladis (2)
geniet van één van de vele kabelbanen in Serfaus-Fiss-Ladis

Tip

Van verschillende diensten en attracties als de kabelbanen, de wandelbus en de kinderanimatie kun je gratis gebruik maken dankzij de Super.Sommer.Card. Korting op kaartjes voor het bikepark krijg je ook dankzij deze pas.