Skip to navigation Skip to main content

10 leuke campings in Tirol

Camping Rueppenhof 2

Ben jij op zoek naar een fijne camping in Tirol? Lees dan snel verder, want in dit artikel zetten we tien leuke campings in het Oostenrijkse Tirol voor je op een rijtje. Of je nu op zoek ben naar een kleine en sfeervolle camping midden in de natuur of een groot vakantiepark met allerlei faciliteiten voor de hele familie, in deze populaire Oostenrijkse deelstaat vind je voor elk wat wils. Bekijk hieronder tien leuke campings in Tirol!

Kamperen in Tirol tijdens de zomervakantie

Tirol is één van de populairste regio’s van Oostenrijk en dat is niet zonder reden. Het prachtige berglandschap, de gemoedelijke dorpjes, mooie bezienswaardigheden en de vele activiteiten die je er kunt doen, maken Tirol een ideale bestemming voor een geslaagde zomervakantie. Gelukkig zijn er in Tirol ook veel campings, van klein en eenvoudig, tot groot en luxe. Hieronder hebben we tien leuke campings in Tirol voor je uitgelicht.

1. Aktiv Camping Prutz - Prutz

Centraal in Tiroler Oberland ligt Aktiv Camping Prutz, direct aan de rivier de Inn. Deze middelgrote camping beschikt over 159 plaatsen, waarvan 20 speciaal voor tenten. In de Campingstube kun je terecht voor gezelligheid en een hapje of drankje. Voor kinderen is er een speeltuin en bovendien is er een animatieteam die leuke activiteiten organiseert voor diverse leeftijdsgroepen van 6 tot 17 jaar. Ook is er een beachvolleybalveld en fietsverhuur.

  • Ligging aan de Inn
  • Op de weg naar de Reschenpass
  • Jong en oud voelt zich hier thuis
Prutz 2
© ANWB Campings

2. Ferienparadies Natterer See, Natters

Camping Natterer See ligt niet ver van Innsbruck en is van alle gemakken voorzien. Je vindt hier niet alleen fijne kampeerplaatsen, maar ook diverse huuraccommodaties zoals safaritenten, wood lodges, mobile homes, floating homes en tiny homes. In het water van de Natterer See ligt een mega aqua park en ook diverse watersporten (kajakken, SUP) zijn hier mogelijk. Daarnaast zijn er voor kinderen drie grote speeltuinen en een indoor Kids Club. Jong en oud zal zich vermaken op deze uitgebreide camping. 

  • Uitgebreid aanbod huuraccommodaties
  • Diverse restaurants en SunSEEbar
  • Innsbruck ligt op 7 kilometer afstand
Ferienparadies Natterer See
© ANWB Camping

3. Nationalpark-Camping, Kals am Großglockner

Het knusse dorpje Kals am Großglockner ligt vlak bij de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner en het Nationaal Park Hohe Tauern. In deze machtige natuur ligt de rustige Nationalpark-Camping. Vanaf de camping kun je geweldige wandelingen maken. Deze camping in Tirol telt 112 plaatsen en naast de normale campingfaciliteiten is er ook een eigen restaurant en een speelplaats voor kinderen.

  • Prachtige ligging op 1450 meter
  • Ideale plek voor bergliefhebbers
  • Modern, schoon sanitairgebouw

4. Camping Seeblick Toni, Kramsach

Vlak bij het Tiroolse dorpje Kramsach liggen een aantal meren, waaronder de Reintalersee waar Camping Seeblick Toni direct aan de oevers ligt. Met ruim 200 plaatsen is de camping behoorlijk groot en ook qua voorzieningen laat deze camping weinig te wensen over: er is een grote speeltuin, een waterspeeltuin, een overdekte speelhal en Nederlandstalige animatie voor kinderen van 6 tot 17 jaar. Ook worden er wandel- en mountainbiketochten georganiseerd. Direct aan het meer zijn twee (eigen) grasstranden.

  • Binnen- en buitenspeeltuin voor kids
  • Ligging aan een heerlijk meer
  • Gunstige locatie voor uitstapjes
Camping Seeblick Toni Overzicht
© Camping Seeblick Toni

5. Ferienpark Terrassencamping Süd-See, Walchsee

Veel campings in Tirol liggen direct aan een mooi bergmeer en dat is ook het geval met Ferienpark Terrassencamping Süd-See, dat aan de Walchsee ligt. Het fijne van de terrassen is dat je vanaf veel plaatsen optimaal kunt genieten van het mooie uitzicht. Wanneer je een smalle weg oversteekt, ben je direct aan het meer en de ligweide. Met ruim 300 plaatsen en veel faciliteiten (o.a. een restaurant en animatie voor kinderen) is dit een grote familiecamping.

  • Directe ligging aan de Walchsee
  • Op 9 kilometer van de snelweg
  • Minimarkt en restaurant Café am See

6. Camping Natürlich Hell, Fügen

Centraal in het geliefde Zillertal ligt een luxe camping met bijzondere voorzieningen, camping Hell in Fügen. Niet alleen biedt deze camping van alles voor de kids, zoals een eigen ruimte met biljart, tafeltennis en tafelvoetbal, maar ook een kinderbioscoop. Daarnaast is er een enorm park met klimmuur, trampolines, een hangbrug en een kabelbaan. Uiteraard biedt zo’n chique camping ook een zwembad en tevens fitness en wellness met een sauna en stoombad. Met bijna 200 plaatsen is de camping vrij groot.

  • Uitgebreide 5* Eco-camping
  • Op 15 minuten van Fügen
  • Zwembad met wellness
Camping Hell
© Camping natürlich Hell

7. Sonnenplateau Camping Gerhardhof, Wildermieming

Sonnenplateau Camping Gerhardhof is prachtig vormgegeven en biedt alles voor een rustige, zorgeloze kampeervakante in Tirol. De camping biedt 100 kampeerplaatsen en ook zijn er enkele safaritenten te huur. Ook het sanitair is tot in de puntjes geregeld. Bij Gasthaus Gerhardhof ben je aan het goede adres om te genieten van een ontbijtje, lunch of smaakvol diner. Toe aan verkoeling? Centraal op de camping ligt een natuurlijke zwemvijver. 

  • Kampeerplekken met privacy
  • Hoogwaardig sanitair
  • Glampingtenten te huur

8. Eurocamp Wilder Kaiser, Kössen

Op zoek naar een moderne, uitgebreide camping in Tirol? Camping Eurocamp Wilder Kaiser ligt in Kössen, in de regio Kaiserwinkl, en is van alle gemakken voorzien. Ruime staanplaatsen, uitstekende sanitaire voorzieningen, diverse ontspannings- en sportmogelijkheden en twee restaurants zijn slechts een kleine greep uit wat deze camping te bieden heeft. Voor kinderen is er onder andere een zwembad, TOPI Kids Club, diverse (avonturen)speeltuinen, funcourt en boulderblock.

  • Onderscheiden met diverse awards
  • Ook accommodaties te huur
  • Aan de voet van de Wilder Kaiser
Eurocamp Wilder Kaiser 4
© Allcamps

9. Erlebnis Resort Aufenfeld, Aschau

Erlebnis Resort Aufenfeld ligt in het hart van het Zillertal en is een van de populairste campings van Tirol. De ligging, de faciliteiten en de gastvriendelijkheid spelen hier allemaal een belangrijke rol in. Je hebt hier onder andere de beschikking over een overdekt zwembad, een recreatieplas, twee tennisbanen, een overdekte speelplaats met skate-baan en voetbalveld en een uitgebreid cowboy-dorp.

  • Veelzijdige, kindvriendelijke camping
  • Centrale ligging in het Zillertal
  • Binnenzwembad met wellnessoase
Camping Aufenfeld
© Camping Aufenfeld

10. Tirol Camp, Filzmoos

Tirol Camp ligt vlakbij de Streuböden gondel en op loopafstand van Filzmoos. Deze 4-sterrencamping is van alle gemakken voorzien. Zo is er onder andere een prachtige wellnesswereld van maar liefst 1000m2. Je kunt hier onder andere ontspannen in een stoombad, zoutgrot, infraroodcabine en whirlpool. Een baantje trekken is mogelijk in het buitenzwembad. Voor kinderen zijn er diverse speeltuinen en speelvelden. Oudere kinderen kunnen zich vermaken in de Chill-Bus en voor jongere kinderen is er animatie bij de Topi-Club.

  • Wellness op 1000 m²
  • Ruime kampeerplekken (met eigen sanitair)
  • Genoeg te doen voor jonge en oudere kids
Tirol Camp 1
© Eurocampings
Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.