Bikeroute Itonskopf: fietsen in Montafon/Vorarlberg

Mountainbiken op de Itonskopf in het Montafon

3 mei 2019

door Thijs in Fietsen/MTB

Ben je al bekend met de e-mountainbike? Deze mountainbike met elektronische trapondersteuning maakt het voor iedereen mogelijk om in de bergen van het montafon te fietsen! In het Montafon in Vorarlberg liggen tal van prachtige tochten die geschikt zijn voor de e-mountainbike. Ook zijn er verhuurbedrijven, servicepoints en speciale accommodaties. 

Fietsregio voor iedereen

Het Montafon ligt in het westen van Vorarlberg en beschikt over meer dan 250 kilometer aan fiets- en mountainbikepaden. Je kunt hier recreatief fietsen door het dal, maar je ook aan uitdagende tochten in het hooggebergte wagen. Van cruisen langs de rivier de Ill tot de hoogste toppen van de Rätikon, Silvretta en Verwall ontdekken, in het Montafon is het mogelijk. Alles voor een geslaagde fietsvakantie is aanwezig in dit veelzijdige dal. 

(Foto: © Andreas Meyer - WOM Medien)

E-biken in het Montafon

Het hoogteverschil op de fietspaden in het Montafon overbrug je met een e-mountainbike net wat makkelijker. Tot een snelheid van 25 km/u wordt de trapbeweging elektronisch ondersteund. Zo kan je wel gewoon de bergen in, maar kost het allemaal net wat minder kracht. En maak je vooral geen zorgen over een lege accu. Wanneer je bij Intersport of Sport Harry een e-mountainbike huurt, kun je een lege accu gratis omwisselen bij een van de 12 wisselpunten of de verhuurder. Wie liever gaat fietsen met een gids, kan deelnemen aan de door de VVV georganiseerde biketochten. 

Fietsen rond de Itonskopf

Een van de mooiste gebieden om met de e-mountainbike te ontdekken is de bergwereld van de Itonskopf. Nadat je naar een hoogte van 1800 meter bent geklommen, wat met de 4 modi van de e-mountainbike (eco tot turbo) prima te doen is, bevind je je op het ‘balkon van het Montafon’ bij Bartholomäberg. Het uitzicht op de Rätikon, met de Drei Türmen (2830 m) en de Zimba (2645 m) is adembenemend. Na die inspanning heb je wel een pauze verdiend bij bergrestaurant Alpengasthaus Rellseck. Hier heb je bovendien de kans om de typische Montafoner Sura Kees (kaas) te proeven. Na het hoogste punt te hebben bereikt bij Alplegi, ga je via enkele steile afdalingen naar de andere zijde van de Itonskopf. Via de Fritzensee en de verharde weg fiets je terug naar het beginpunt in Schruns. 

Bikeroute Itonskopf

Duur 4 uur (3 uur fietstijd)
Hoogtemeters 725 meter klimmen, 725 meter dalen
Afstand 24 km
Ondergrond Onverhard, singletracks
Niveau Gemiddeld
Conditie
Techniek
Uitzichten

Fietsvakantie Montafon, Vorarlberg

Het Montafon in Vorarlberg is de ideale bestemming voor een fietsvakantie. Diverse accommodaties richten zich speciaal op fietsers en in veel bergliften kun je je mountainbike mee naar boven nemen. Een aanrader is om op dinsdag of vrijdag je samen met je fiets naar de Silvrettasee te laten vervoeren. Hier kun je een prachtig tochtje maken naar de Heilbronner Hütte. Met behulp van de interactieve fietskaart kun je alvast een route uitstippelen die bij jou past. Meer informatie over een fietsvakantie in Montafon/Vorarlberg >

E-Mountainbikeroute Itonskopf Montafon
(Foto: © Andreas Meyer - WOM Medien)
Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips