Skip to navigation Skip to main content
Ledromeer1
© Enrico Constanzo

Een camping aan een bergmeer is dubbel genieten. Wie houdt er nou niet van uitzicht op de bergen? Of van relaxen bij een meer? Heb je een plekje op een camping aan een bergmeer, dan geniet je van de bergen én het water. Er zijn veel prachtige campings aan het water te vinden in de Alpen. Niet alleen grote campings met veel voorzieningen, maar ook kleine juweeltjes die alleen gemaakt zijn voor tentjes. In dit blog hebben we de 8 mooiste campings aan een bergmeer voor je op een rij gezet.

#1. Seecamping Mößler - Millstätter See (Oostenrijk)

De Millstätter See ligt in Karinthië, de zuidelijkste én zonnigste regio van Oostenrijk. Seecamping Mößler ligt direct aan het strandbad, campinggasten hebben gratis toegang. Het is een kleine camping, maar wel comfortabel. Een luxekampeerder heeft alles wat nodig is: stroom, eigen watervoorziening en wifi. Daarnaast is er een zwembad, restaurant en campingwinkel.

50096 - camping met zwembad aan meer in de bergen (2)
Seecamping Mößler aan de Millstätter See (Foto: © Mössler Ferien-Erlebniswelt)

#2. Camping Vorauen - Klöntalersee (Zwitserland)

Klöntalersee is één van de mooiste meren van Zwitserland. Aan dit meer ligt Camping Vorauen. De camping heeft geen stroomaansluiting, maar wel idyllische plaatsen met uitzicht over dit prachtige bergmeer. Het is een goed start voor tal van heerlijke wandelingen. Er is een mooie speeltuin voor de kinderen en de dagelijkse boodschappen kunnen gehaald in een kleine winkel.

#3. Camping Les Eygoires - Lac de Serre-Ponçon (Frankrijk)

Camping Les Eygoires ligt aan het Lac de Serre-Ponçon, een geliefde bestemming onder Nederlandse vakantiegangers. De camping ligt direct aan de oever van het meer, vlakbij het dorpje Savines-le-Lac. Deze gemeentecamping kent geen grote luxe, maar de terrassen zorgen dat elke kampeerplek kan genieten van het uitzicht op het water en het omliggende berglandschap. De 'Mistralwind' die hier regelmatig opsteekt maakt het ideaal voor watersporters.

50096 - kamperen op terrassen aan lac de serre poncon (2)
Camping Les Eygoires aan het Lac de Serre-Ponçon (Foto: © Camping Les Eygoires)

#4. Camping Hopfensee - Hopfensee (Duitsland)

Camping Hopfensee ligt aan de Hopfensee, in Zuid-Duitsland, vlak bij Füssen. Dit is een grote, luxe 5-sterrencamping. Deze camping heeft voorzieningen voor de hele familie. De kinderen kunnen terecht in een indoor speelruimte, een zwembad voor de allerkleinsten en sportruimtes buiten en binnen. Het wellnesscentrum ziet er uit als een Mediterraan sprookje en biedt alles om heerlijk te ontspannen. En laten we niet vergeten: vanaf de camping heb je prachtig uitzicht op de Hopfensee.

#5. Camping Maroadi - Gardameer (Italië)

Veel Nederlanders gaan op vakantie naar het Gardameer, het grootste en meest populaire meer van Italië. Vooral het zuiden is populair, terwijl het noorden een stuk rustiger is en prachtige bergen heeft. In het noorden vind je ook ideale windomstandigheden voor liefhebbers van windsurfen en zeilen. Camping Maroadi ligt direct aan het water, tussen Torbole sul Garda en Riva del Garda, aan de voet van de Monte Brione. De camping zelf is niet al te groot, maar heeft mooi sanitair. Je staat op ruime plaatsen tussen de olijfbomen.

50096 - kamperen tussen olijfomen aan gardameer met zicht op bergen (2)
Camping Maroadi aan het Gardameer (Foto: © Camping Maroadi)

#6. Camping Seeblick Toni - Reintaler See (Oostenrijk)

Camping Seeblick Toni ligt vlakbij Kramsach, in het hart van Tirol. Deze camping ligt direct aan de Reintaler See en is niet al te groot. In de Reintaler See kun je heerlijk zwemmen of varen. Je kunt in de buurt de Tiefenbachklamm bezoeken, of een aantal andere bergmeren. Op de camping is van alles te doen voor de kids, met goed én met slecht weer. Buiten ligt 'Tonis Naturspielpark', met trampolines, draaimolen en een waterspeelplaats. Binnen is indoor speelparadijs 'Tonis Räuberland'.

#7. Camping Disentis - Natursee Fontanivas (Zwitserland)

Camping Disentis ligt direct aan Natursee Fontanivas. Er is voldoende ruimte langs de oever om zonnenbaden. Er is een geweldige waterspeelplaats voor de kinderen, ze kunnen er zelfs 'goud wassen'. Camping Disentis is een ideale bestemming voor een wandel- of mountainbikevakantie, of een vakantie aan het water. Bovendien profiteer je van allerlei gratis diensten, zoals de bergliften van Decruk-Tgom en de trein, als je op deze camping overnacht.

50096 - zicht op strand en watersport van camping al lago aan ledromeer (2)
Camping Disentis aan Natursee Fontanivas (Foto: © Graubünden Ferien, TCS)

#8. Camping al Lago - Ledromeer

Camping al Lago ligt direct aan de oevers van het Ledromeer. Dit prachtige groene bergmeer ligt op ruim 600 meter hoogte, waardoor het in de zomer iets koeler blijft. Er zijn op deze kleine camping plaatsen voor tenten, maar je kunt ook een appartement of mobile home huren. Er is een kanoverhuur op het strand en je kunt een mountainbike huren als je de bergen in wilt. Maar het beste is natuurlijk de Italiaanse pizza, die je kunt bestellen in het restaurant op de camping.

50096 -  (2)
Camping al Lago aan het Ledromeer (Foto: © Camping al Lago)

Heb jij nog tips voor een mooie camping aan een bergmeer?

Zomer Joanne

Over Joanne

Joanne is dol op de bergen. Als er pieken opduiken aan de horizon krijgt ze al bijna tranen in haar ogen. Misschien is het de frisse berglucht, misschien de ruige toppen, misschien zelfs het afzien of de rust die Joanne krijgt in haar hoofd. Ze gaat zo vaak mogelijk op pad: wandelen, fietsen, klimmen, zwemmen of kanoën. Lekker buiten spelen.