Skip to navigation Skip to main content
Hohe Tauern Krimmler Achental

5 superlatieven van Oostenrijk die je absoluut wil zien

Met torenhoge bergtoppen, uitgestrekte gletsjers, schitterende bergmeren en bijzondere bezienswaardigheden is Oostenrijk een land van uitersten. Van het grootste beschermde natuurgebied van Midden-Europa tot de meest spectaculaire watervallen en natuurplekken die je adem wegnemen... Deze 5 superlatieven van Oostenrijk wil je absoluut een keer bezocht hebben!

De hoogste, de langste, de grootste... Oostenrijk kent vele (letterlijke) hoogtepunten die verdeeld liggen over het land. Stuk voor stuk plekken die je als natuurliefhebber en vakantieganger op je lijstje wilt zetten. Overdonderd worden door het kletterende water van de hoogste watervallen van Oostenrijk (én Europa!), je ogen uitkijken bij de ongerepte natuur van het oudste natuurpark en in een wereld van ijs stappen? Het kan allemaal. In deze special lichten we 5 superlatieven van Oostenrijk uit die je, als je het ons vraagt, écht gezien wilt hebben!

Krimmler Wasserfälle: de hoogste waterval van Oostenrijk

Vanaf een hoogte van 380 meter klettert het water van de Krimmler Wasserfälle in drie fases naar beneden. Het is hiermee niet alleen de hoogste gefaseerde waterval van Oostenrijk, maar ook van Europa. Doordat het water keihard naar beneden dendert, ontstaat er naast een prachtig beeld ook nevel die gezond is voor de luchtwegen en het immuunsysteem. Jaarlijks trekken de Krimmler Wasserfälle zo'n 400.000 bezoekers die de vier kilometer lange wandeltocht naar een van de mooiste plekken van Oostenrijk komen maken.

Nevel van de Krimmler Wasserfälle
© Spalder Media Group
Wandelen in het Nationaal Park Hohe Tauern
© Spalder Media Group

Nationaal Park Hohe Tauern: het oudste en grootste natuurpark

Nationaal Park Hohe Tauern is opgericht in 1980 en daarmee het oudste park van Oostenrijk. Bovendien is het het grootste beschermde natuurgebied van Midden-Europa én het grootste natuurpark van Oostenrijk. Met meer dan 250 drieduizenders, waaronder de hoogste bergen van het land, diverse gletsjers en een variëteit aan natuurspektakels, is Nationaal Park Hohe Tauern het bezoeken meer dan waard. Er loopt ruim 1200 km aan wandelpaden door het park voor wie te voet op ontdekking wil gaan.

Liechtensteinklamm: de langste kloof van Oostenrijk

Met een lengte van 4 kilometer en rotswanden tot wel 200 meter hoog, is de Liechtensteinklamm de langste kloof van Oostenrijk en bovendien een van de diepste. Van de totale lengte kun je ongeveer anderhalve kilometer bewandelen via een houten pad en een bijzondere wenteltrap. Bezoek je de kloof, dan word je omgeven voor een waar natuurspektakel waarbij je gegarandeerd je ogen uitkijkt. De Liechtensteinklamm wordt door velen bestempeld als een van de mooiste kloven van de Alpen. 

Wandelen door de Liechtensteinklamm
© Spalder Media Group
Uitzicht op de Klopeinersee in Karinthië
© Spalder Media Group

Klopeiner See: het warmste meer van Oostenrijk

Het tropische paradijs van Oostenrijk ligt in Karinthië, dat met turquoise meren met water van aangename temperaturen ontzettend geliefd is bij vakantiegangers. Hier vind je een van de mooiste en tevens het warmste meren van Oostenrijk: de Klopeiner See. 's Zomers loopt de temperatuur van het bergmeer op tot wel 28 graden Celsius. Heerlijk om op mooie dagen aan het water te vertoeven! Er zijn diverse watersporten te doen, maar een wandeling in de regio is, met uitzicht op het prachtige kleurenspel van de Klopeiner See, ook een echte aanrader. 

Eisriesenwelt: de grootste ijsgrot van Oostenrijk

Stap binnen in een wereld van ijs in Oostenrijks grootste ijsgrot: de Eisriesenwelt. Een doolhof van ruim 40 kilometer en tientallen adembenemende ijssculpturen, dat zijn de indrukwekkende cijfers van deze grot. De ijsgrot is miljoenen jaren geleden ontstaan en tot op de dag van vandaag nog steeds in beweging. Door het constante smelten en bevriezen ontstaan er telkens nieuwe ijsformaties die keer op keer schitterend zijn. Een bezoek aan de Eisriesenwelt gaat samen met een flinke wandeling langs spannende passages, maar vooral met talloze indrukken. Eisriesenwelt ligt in Werfen op ongeveer 40 km van Salzburg. 

Inkijk in Eisriesenwelt, de grootste ijsgrot van Oostenrijk

Deze special is geschreven in samenwerking met Österreich Werbung.