Skip to navigation Skip to main content

11x waarom wandelen in de bergen fantastisch is

9519 - 11x waarom wandelen in de bergen fantastisch is

Niets is zo fijn als een mooie wandeling in de bergen. Natuurlijk kunnen we wel meer dan 100 redenen bedenken waarom dit precies zo fijn is. Grote kans dat u het met ons eens bent, aangezien u zich op Indebergen.nl begeeft! Maar, kent u nog mensen in uw omgeving die er anders over denken? Dat kan natuurlijk niet! Wellicht kunt u hem of haar overhalen dankzij onderstaande 11 redenen.

#1. U bent de hele dag buiten

Wie wil er nou de hele dag binnen zitten? Tijdens een wandeling in de bergen kunt u genieten van de frisse berglucht, de warme zon en de prachtige natuur.

#2. Een stevige lunch is de beste beloning na een stevige wandeling

Tijdens veel wandelroutes loopt u langs één of meerdere berghutten. Maar, een specifieke berghut kan natuurlijk ook het doel van de wandeling zijn. In de zomer worden hier de lekkerste lokale en regionale specialiteiten geserveerd als spek, kaas en schnaps. Dat wordt smullen!

wandelen bergen
Heerlijk de hele dag genieten van de natuur

#3. De natuur is nooit saai

Waar u ook loopt, de natuur is nergens hetzelfde. Houd uw ogen goed open, want u weet nooit wat u om de volgende bocht tegen zult komen. Prachtige alpenbloemen, een bergdier of wellicht een kabbelend riviertje. De natuur in de bergen zal u zeker niet vervelen.

#4. U kunt uw gedachten goed op een rij zetten

Een drukke baan of er zit u iets dwars? Een wandeling in de bergen is de perfecte manier om uw energie kwijt te raken en uw gedachten weer op orde te krijgen. Tijdens de wandeling raakt u vanzelf in een soort trance. Een heerlijke manier om uw volle hoofd even lekker leeg te maken.

#5. Picknicken op een alm is leuk

Een picknick zorgt natuurlijk voor een leuke beloning en een leuke voorbereiding. Broodjes, drinken, fruit of koekjes. Wat zou u meenemen? Kom op de alm tot rust en geniet van het prachtige landschap.

wandelen bergen
U komt zomaar leuke dieren tegen

#6. U kunt er mooie foto’s maken

Mede dankzij de bijzondere uitzichten die u tijdens een wandeling in de bergen tegenkomt, bieden de bergen een mooie omgeving om te fotograferen. Natuurlijk zijn de bergen ook veelzijdig. Oefen met het fotograferen van bloemen, water en uitzichten.

#7. De uitzichten zijn prachtig

Tijdens een wandeling in de bergen loopt u meestal omhoog of omlaag. Dankzij het hoogteverschil kunt u op vele plekken genieten van het bijzondere uitizcht over de omliggende bergen, bossen en dorpen. En, nog beter: elke keer is het uitzicht weer anders!

#8. Tijdens het wandelen is het meestal heerlijk rustig

Natuurlijk wisselt dit per bestemming en wandelroute. Maar, over het algemeen kunt u er tijdens een wandeling in de Alpen vanuit gaan dat u omgeven wordt door rust. Heerlijk genieten van de fijne geluiden van de natuur.

wandelen bergen
Lekker eten in een berghut, wat wilt u nog meer?!

#9. De bergen geven u nieuwe energie

Een pittige wandeling in de bergen kost natuurlijk energie. Grote kans dat u er wat spierpijn aan overhoudt. Aan het eind van de wandeling bent u moe. Maar, na even uitrusten krijgt u weer een boost aan energie en zult u zich weer helemaal opgeladen voelen.

#10. Elke wandeling is anders

De Alpen bieden duizenden kilometers aan wandelpaden, fantastisch! Over de toppen, door de dalen, lange routes en korte routes. Routes met een speciaal thema, zware of makkelijke routes. De bergen bieden een eindeloze veelzijdigheid aan fijne wandeltochten.

wandelen bergen
Even helemaal tot rust komen...

#11. Het is goed voor uw lichamelijke conditie

Tijdens een wandeling in de bergen traint u veel verschillende spiergroepen. Naast uw beenspieren traint u ook uw rug, buik en armspieren tijdens het stijgen en dalen. Een wandeling in de bergen is goed voor uw conditie en spiermassa.

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.